Bir ‘Bombacı Mülayim’ de Sivas'tan

Güncelleme Tarihi:

Bir ‘Bombacı Mülayim’ de Sivastan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 19:46

Sivas'ta bir bina önüne bırakılan ve içinde bomba olabileceği şüphesiyle çevredekilere korku yaşatan çantayı eline alan Muammer Arslan Agun, binalardan uzak bir yere bırakarak polise haber verdi.

Ekiplerin müdahaele etmek istediği sırada içinde tornavida takımı bulunan çantanın sahibi geldi.Kemal Sunal'un ‘Korkusuz Korkak” filmindeki ‘Bombacı Mülayim’ karakterini hatırlatan olayın bir benzeri geçen hafta da Erzurum'da yaşanmıştı.
Hikmet Işık Caddesi Dikilitaş mevkisinde bir apartman dairesinde tesisat işi yapan Adem Ünal, içerisinde tornovida seti olan çelik çantasını bina önüne bıraktı. Çantayı kaldırımda görenler, bomba şüphesiyle tedirgin olmaya başladı. Bu sırada gelen Muammer Arslan Agun, eline aldığı çantayı karşı kaldırıma geçip binalardan uzakta bir yere koyup polisi arayarak şüpeli çanta ihbarı yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları çantadan uzaklaştırarak güvenlik şeridi çekti, caddeyi trafiğe kapattı.
Bomba imha uzmanı şüpheli görülen çantayı fünye ile patlatmak için hazırlık yaparken sahibi Adem Ünal olay yerine geldi. Polis ekiplerine çantanın kendisine ait olduğunu söyleyen Ünal içindekilerin neler olduğunu söyledi. Çantayı bulduğu yerden alarak uzaklaştıran Muammer Arslan Agun, içinde bomba olabileceğini düşündüğünü belirterek, “Ben yoldan geçiriyordum. Yolda beyaz bir çanta gördüm. ‘Sahibi var mı?’ diye bağırdım ama gelen giden olmadı. İçinde patlayıcı madde vardır düşüncesiyle bulunduğu yerden uzaklaştırıp sonra da polise haber verdim. Ben vatandaşlık görevimi yerine getirdim” diye konuştu. Bazı kişiler ise Agun'a tepki göstererek, “Cengaverlik yapıyorsun ama içinde bomba olsaydı facia olurdu” dedi.
Geçen hafta da Erzurum'da polisin şüpheli çantayı bekletmek için bekledi sırada bir kişi barikatı aşıp çantayı köprüden atmıştı. Çantadan bomba çıkmamış ama polisin alkollü ‘Bombacı Mülayim’e tepkisi sert olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!