Bir beraat bir ceza

Güncelleme Tarihi:

Bir beraat bir ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 21:27

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinde bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği yapan gazeteci Hasan Cemal’in yargılandığı davada dün karar çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada son savunmasını yapan Cemal, “Özgür ve bağımsız medyayı, gazeteciliğin suç olmadığını savunmak için buradayım” dedi. Mahkeme heyeti, suça konu yazı ve yazıdaki açıklamaların propaganda suçunu oluşturmayacağını belirterek, ‘Örgüt propagandası yapmak’ suçundan Cemal’in beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, Cemal’i ‘Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak’tan ise 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza 6 bin TL para cezasına çevrildi ve 10 taksitte ödenmesine karar verildi.

1 YIL HAPİS ERTELENDİ

Özgür Gündem’de bir günlüğüne yayın yönetmenliği yapan ve yine İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan gazeteci yazar Nadire Mater ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 3 ay, gazeteci yazar Yıldırım Türker ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mater ve Türker’e verilen cezalar ertelendi. Mater’e ‘Terör örgütlerinin açıklamasını yayınlamak’tan verilen 10 ay hapis cezası da para cezasına çevrildi. 

BAKMADAN GEÇME!