Bir bayram klasiği

Güncelleme Tarihi:

Bir bayram klasiği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2002 17:27

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da dönüş çilesi yaşanıyor. Özellikle Bolu Dağı ve Abant gişeleri ile Çanakkale’de araba vapuru iskelesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Aniden kötüleşen hava koşulları yollarda kriz yarattı.

Haberin Devamı

Bayramın son gününde hava sıcaklığında düşüş gözlenirken, bayram ve sömestr tatilinin son gününde, şehirlerarası yollarda yoğunlaşan trafik, özellikle Trakya ile yurdun batı kesimlerinde, olumsuz hava koşullarından etkileniyor. 

TEM Otoyolu'nda Abant gişelerinin önünde öğle saatlerinde başlayan araç kuyruğunun artması üzerine, trafik ekipleri, sürücüleri TEM Otoyolu'nun Çaydurt gişelerinden çıkararak D-100 Karayolu'na yönlendirmeye başladı. 

D-100 Karayolu'nu kullanarak Abant kavşağına ulaşan sürücüler, 4 ayrı trafik ekibi tarafından, Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun kar yağışı ve sis konusunda uyarılıyor. Karayolları bilgi işlem merkezi ise sürücüleri, güzergahta bulunan ışıklı levhalardaki ''Yoğun sis var. Islak zemine dikkat. Güzergahta kar yağışı var'' gibi yazılarla uyarıyor. 

Öte yandan, Bolu Emniyet Müdürü Uğur Gür, yoğun araç kuyruğunun yaşandığı Abant gişelerine gelerek trafik ekiplerini denetledi. Gür, bayram tatili dönüşünün son gününde güzergahta sıkıntı yaşanmaması için trafik personelinin, 16 ayrı noktada, 24 saat aralıksız görev yaptığını, bayram tatili boyunca alınan tedbirler sayesinde bölgede, 1kişinin öldüğü tek kaza yaşandığını söyledi. 

ULUDAĞ'DA YOL DURUMU

Kış turizminin önde gelen merkezlerinden Uludağ'da konaklayan tatilcilerin dönüşe geçmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle de trafikte yoğunluk yaşanıyor. 

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı'nı Uludağ'da geçiren tatilciler, Uludağ-Bursa Karayolu'nda, özellikle öğle saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdular. Trafikte yaşanan yoğunlukta, kar yağışı ve sisin etkili olduğu bildirildi. 

Uludağ yolunda 4 ayrı ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü ve yolun açık olduğunu belirten yetkililer, araç trafiğinin akşam saatlerinde azaldığını kaydettiler. 

ÇANAKKALE’DE VAPUR KUYRUĞU

Kurban Bayramı tatillerini Ege sahillerinde geçiren tatilciler, dönüş yolculuğunu aynı güne getirince, Çanakkale'de uzun araba vapuru kuyruğu oluşmasına neden oldu.  

Öğle saatlerinde Çanakkale'ye ulaşan, çoğunluğu İstanbul plakalı araçların izdihamı yüzünden, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu arasında çalışan araba vapuru ve araç taşıyan motorlar, dolmuş usulü çalışmaya başladı.

Çanakkale İskelesi'nde yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle trafik ekipleri, kentin girişindeki kavşakta önlem alarak araçları yönlendiriyorlar.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkilileri, yoğunluğun bir günlük ve geçici olduğunu belirterek, ''Yoğunluğu beklediğimiz için önlemlerimizi aldık. Araba vapurlarımız, dolmuş usulü çalışıyor. Vatandaşlarımızı saatlerce kuyruklarda bekletmeden Eceabat'a geçirerekyollarına devam etmelerini sağlıyoruz'' dediler. 

ULUDAĞ’DA KAR 160 SANTİMETREYİ BULDU

Uludağ Meteoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Uludağ Oteller bölgesinde, dün 150 santimetre olan kar kalınlığı, gece başlayan kar yağışı sonucu 160 santimetreyi buldu. 

Uludağ'da, halen devam eden kar yağışının yarın kesilmesi beklenirken, sıfırın altında 3 derece olarak ölçülen sıcaklığın da Çarşamba gününden itibaren 4-5 derece yükselmesi bekleniyor. 

İZMİR'DE SICAKLIK

İzmir Meteoroloji Bölge Mlüğü yetkilileri, İzmir'de hava sıcaklığının gün içinde 5 derece düştüğünü bildirdi. 

İzmir'de sabah saatlerinde 14 derece hissedilen hava sıcaklığı, öğleden sonra 9 dereceye düştü. Sıcaklığın gece ve yarın da düşüş göstereceğini belirten yetkililer, bu konuda vatandaşların tedbirli olmasını istedi. 

Geceden bu yana İzmir'de metrekareye 5.4 kilogram yağış düştüğünü kaydenen yetkililer, şu bilgileri verdi:

''İzmir'de hava soğuyor. Sabah saatlerinde rüzgar, günbatısı ve karayelden 70 kilometre hıza çıktı. Şu anda ortalama 30-35 kilometre hızla esiyor. Rüzgarın hızının geceden itibaren düşeceğini tahmin ediyoruz.''

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri de yağış nedeniyle herhangi bir su baskını yaşanmadığını, rüzgardan kaynaklanan bazı olaylara müdahale edildiğini söylediler.

Denizlerde olumsuz bir durum yaşanmadığını bildiren Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı yetkilileri de kendilerine şu ana kadar bir ihbar gelmediğini belirttiler. 

KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI

Kırklareli ve ilçelerinde de kar ve karla karışık yağmur başladı.  Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın, bölgeye kar ve karla karışık yağmur getirdiğini belirtti. 

Yetkililer, Kırklareli merkez ve ilçelerinde kar ve karla karışık yağmurun bugün devam edeceğini belirterek, hava sıcaklığının gece sıfır dereceye düşerken, bugün en yüksek sıcaklığın 1 derece olacağınısöylediler. Soğuk ve yağışlı hava, 27 Şubat Çarşamba günü, yerini sıcak havaya bırakacak'' dedi.

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinden Dereköy'de kar yağışı devam ederken, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. 

Kırklareli'ne bağlı Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde karla karışık yağmur, Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ve Pınarhisar ilçelerinde de yağmur devam ediyor. 

Bu arada, Edirne ve ilçelerinde de sağanak yağmur görülürken, Keşan'a sabah saatlerinde kar yağdı. Bölgede, yarın da kar ve yağmur bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!