Bir aydır öğretmeni izliyordu

Güncelleme Tarihi:

Bir aydır öğretmeni izliyordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 00:00

Ardahan’ın Göle İlçesi’nde saplantılı aşık tarafından öldürülen anaokulu öğretmeni öğretmen Saadet Ulus’un (24), muhasebeci Yalçın Algan’ın (42) taciz ve tehditleri nedeniyle Denizli, İstanbul ve son olarak geldiği Göle’de savcılığa şikayet dilekçeleri verdiği ortaya çıktı.

Buna rağmen korunamayan Saadet öğretmen, önceki gün sokak ortasında satırlı saldırıda hayatını kaybetti. Katil zanlısı Algan’ın 1 aydır Saadet Ulus’un çevresinde yaşadığı ve onu izlediği de belirlendi. Algan’ın 9 Şubat’ta Göle’ye geldiği ve  öğretmenin evine 200 metre uzaklıktaki Damla Otel’e küçük kardeşi Suat Algan’a ait kimlikle kayıt yaptırıp yerleştiği anlaşıldı. Acı haberle yıkılan baba Ahmet Ulus, dün eşi ve yakınlarıyla Denizli’den Göle’ye gelip kızının cenazesini aldı. Baba Ulus, şunları söyledi: “Saadet, Muğla Üniversitesi’nde okurken yüksek lisans yapan Yalçın Algan’la tanışmış. Kızıma aşık olmuş ve peşini bırakmadı. İstanbul’dayken de telefonla, mesajla kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Denizli ve İstanbul’da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Göle’de de ‘Kızım rahatsız ediliyor’ diye şikâyetçi olduk. Benim canım gitti, Çiçeğim soldu.”

Herkesin sevgilisiydi

Bir aydır öğretmeni izliyordu



İstanbul’da Yıldız Erten Anaokulu müdürü Handan Derya, Saadet Ulus’un, 14 Ocak’ta okullarından ayrıldığını belirtip, şöyle dedi: “24 Eylül’de bizde başladı. Kendisini kısa sürede o kadar çok sevdirdi ki ben ve bütün personelim o uçağa giderken tekrar dönmesi için arkasından su döktük. Buraya ilk anne-babası getirmişti. Babası, ‘Onun ikinci annesi sizsiniz, size emanet’ demişti. Anne-babası sık sık gelip kontrol ederlerdi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!