Bir atölye dolusu genç sanatçı

Güncelleme Tarihi:

Bir atölye dolusu genç sanatçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Tayfun Erdoğmuş Atölyesi'nde öğrenimlerini tamamlayan bir grup genç sanatçı çalışmalarını ilk kez toplu olarak 'Atölye Sergisi'nde sunuyor. 14 genç sanatçının işlerini merak ediyorsanız Galeri Dürer'deki sergi 1 Aralık'ta sona eriyor, acele edin.

Alman Kültür Merkezi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü işbirliğiyle düzenlenen ve 1996-2000 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Tayfun Erdoğmuş Atölyesi'nde öğrenimlerini tamamlayan bir grup genç sanatçının çalışmalarından oluşan 'Atölye Sergisi', daha önce tek tek sergilenme olanağı bulan çeşitli projeleri bir araya getiriyor. Atölye Sergisi, atölyenin potansiyelini bir araya getirerek, bu genç sanatçıların yeni çalışmaları aracılığıyla düşüncelerini, duygularını ve eğilimlerini birlikte görmek ve etki - etkileşim alanlarını kavrama ve daha geniş bir kitleyle paylaşımını amaçlıyor.

Atölye Sergisi'nde günümüz sanatının resim, fotoğraf, video, performans gibi farklı birçok disiplinlerinde üretilmiş çalışmalar bulunuyor. Bildik atölye sergilerinde gözlenen 'usta'nın öğrencilerine bir tarzı kabul ettirdiği tavır bu atölye sergisinde görülmüyor. Genç sanatçılar kendi dillerini ve tavırlarını sergiliyorlar; zaten Tayfun Erdoğmuş sergiye bir çalışmasını vererek bir anlamda öğrencilerinin 'mezuniyetlerini' bir anlamda onaylamış oluyor.

Sergide lisans, lisansüstü ve sanatta yeterlilik öğrencileri olan Şükran Pala, Nevin Bozkır Keyif, Olcay Dursun, Mukadder Şimşek, Ebru Tavlaşoğlu, Özgür Ülkün, Pelin Rahat, Serpil Kuzgun, Göknil Gümüş, Fatih Sungurtekin, Murat Yurdakul, Simge Ergüler, Cemile Kaptan ve Elif Çelebi'nin çalışmaları yer alıyor.

Atölye Sergisi için hazırlanan katoloğa yazdığı önsözde Ahu Entmen şöyle diyor: ‘‘Günümüzün genç Türk sanatçısı, kendi kimliğini bireysel ve sosyal boyutlarda araştırırken farklı malzemeler kullanmaktan çekinmeyen ve değişik ifade biçimlerini araştıran bir dinamiği yansıtıyor.''

Galeri Dürer, Galip Dede Cad. 85, Tünel. Alman Kültür Merkezi tel: (0212) 249 20 09

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!