Bir annenin feryadı

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 11:02

Antalya'da tecavüz sonucu hamile kalan yurtta kalan kızının doğurduğu bebeği kendisine bırakıp kaçtığını belirten 38 yaşındaki Şükran T., polise başvurup yardım istedi. Kucağında babası belirsiz torunuyla kalan genç anneanne, “Kızımı kötü yola düşürmelerinden korkuyorum. Uyuşturucu kullanıyor, ne olur bize yardım edin” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 yıl önce eşinden ayrılan Şükran T., üç çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Maddi durumu iyi olmayan kadın çocuklarına bakamayacağını anlayınca, 2'si erkek 3 çocuğunu Sosyal hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna verdi. Ara sıra yurttan izinli olarak annesini görmeye gelen çocuklardan 17 yaşındaki N.B., uğradığı tecavüzden sonra hamile kaldı. Hamile kaldıktan sonra yurttan kaçan genç kız, geçen 22 Aralık'ta Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi.

UYUŞTURUCU KRİZİ GEÇİRDİ

Anne Şükran T. kızını hastaneden alarak kendi evine getirdi. Ancak bebeğin babasının kim olduğunu söylemeyen ve tecavüze uğradığını belirten N.B. annesine, “Anne tüm kapıları kilitle. Ben ne kadar kötü duruma gelirsem geleyim beni sakın dışarı gönderme” dedi. Ancak uyuşturucu krizine giren genç kız, yılbaşı günü sabahı bebeğini annesine bırakarak evden kaçtı.

Haberin Devamı

Evlere temizlik işine giden genç anneanne, minik bebekle tek başına kalınca temizliğe gidemedi. Şükran T., kucağında bebekle sokak sokak dolaşarak kızını aradı, ancak bulamadı. Bebeğin bez ve süt masraflarını karşılayamayan Şükran T., polise sığındı. Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giden Şükran T., “Ne olur kızımı bulun, ben bu bebeği yurda vermek istemiyorum. Kızımı kötü yola düşürmelerinden korkuyorum. Bana yardımcı olun” dedi. Şükran T., bebeğin anne sütü yerine inek sütü içtiği için hastalandığını, kimliği ve parası olmadığı için tedavisini de yaptıramadığını söyledi.

Polis anneanne ve bebeğe sahip çıkarak yemek yedirip karınlarını doyurdu. Polis memurları bebeğe süt ve mama alırken, her yerde genç kızı ve onu hamile bırakan kişiyi arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!