Bir aile yok oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir aile yok oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeni otomobiliyle Gümüşhane Torul'da kaza yapan öğretmen Ali Demir ve ailesinden 5 kişi öldü. Yol yapımından sonra bırakılan çakıllarda kayan araç Harşit Çayı'na yuvarlandı. Cesetler hala bulunamadı.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 6 kişilik bir aile yok oldu. Ehliyetini ve otomobilini birkaç ay önce alan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı, otomobiline hákim olamayınca ailesiyle Harşit Çayı'na yuvarlandı.

Gümüşhane Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Demir (42), yeni aldığı 29 AN 016 plakalı otomobiliyle hasta ağabeyi Osman Demir'i (46) Torul'un Güvenli Köyü'ndeki evine bıraktı. Ali Demir, daha sonra eşi Nevize (36), kızları Sümeyra(16) ve Şeymanur (6) ile oğulları İsa (13) ve Kadir'le (5) Gümüşhane'deki evlerine doğru yola çıktı.

Otomobil, Çifte Köprüsü'nden çıkarken, yol yapım çalışmaları sırasında kenarda bırakılan çakıllar yüzünden kaydı. Direksiyona hákim olamayan Ali Demir, takla atan otomobille Harşit Çayı'na yuvarlandı.

KURTARMA REZALETİ

Önceki akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen kazada yağmur ve kar sularının erimesiyle kabaran çaya düşen otomobil, içindekilerle birlikte gözden kayboldu.

Kazanın ardından, Ali Demir'in yakınları ve çevre sakinleri kendi imkánlarıyla arama çalışmalarına başladı. Görevli kurtarma ekiplerinin katılmadığı ve bütün gece sabaha kadar süren aramalarda, Harşit Çayı'na düşen otomobil ve içindeki 6 kişilik aile bulunamadı.

Ailenin yakınları dün sabah erken saatlerde yeniden arama çalışmalarına başlarken 5 yaşındaki Kadir'in cesedi vatandaşlar tarafından kazanın olduğu yerin yaklaşık 3 kilometre uzağında çay kenarında bulundu.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, gece boyunca ciddi bir arama yapılmadığını söylediler.

AĞABEYİN İSYANI

Cesetlerin hálá bulunamamasına öfkelenen vatandaşlar, ‘‘Kazaya neden olanların ve arama çalışmalarının ağır aksak yürümesine gözyumanların bir an önce hesap vermesini istiyoruz’’ dediler.

Bu arada, kazada ailesiyle birlikte yok olan Ali Demir'in kendilerine mezar olan otomobilini ve ehliyetini kısa bir süre önce aldığı belirlendi. Kardeşinin yanı sıra gelini ve 4 yeğenini feci kazada kaybeden Osman Demir şok geçirdi. ‘‘Bu acıya nasıl dayanılır?’’ diye feryat eden acılı ağabey, ‘‘Beni köye getirmişlerdi. Kendi evlerine geri dönmek nasip olmadı. Keşke onların yerine ben ölseydim’’ diye gözyaşı döktü. Yetkililer kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtirken, kazadan sonra Harşit Çayı'nın sürüklediği otomobil ve 5 kişinin cesetlerinin aranmasını da devam ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!