Bir 12 Eylül filmi

Güncelleme Tarihi:

Bir 12 Eylül filmi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 00:00

"Yağmurdan Sonra" adlı sinema filminin çekimlerine Gökçeada'da başlandı.

Haberin Devamı

Pelin Batu ve Serhan Savaş'ın başrollerini paylaştığı, 12 Eylül dönemini konu alan "Yağmurdan Sonra" adlı sinema filminin çekimlerine Gökçeada'da başlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen filmin çekimlerinin yaklaşık iki ay süreceği bildirildi.Yazdığı kitap nedeniyle cezaevine giren Nuri İlker ile cezaevi müdürünün karısı Sungu'nun kesişen yollarını ve doğan yasak aşkı konu alan "Yağmurdan Sonra" için start verildi. Pelin Batu, filmle ilgili "Son yıllarda beni en çok heyecanlandıran senaryolardan biri. Genellikle Türk filmlerinde tek tip erkek ve kadın rolleri oluyor. Bu filmde ise çok zengin bir karakter yapısı var" dedi. Gökçeadalılar'ın da figüran olarak yer aldığı filmin diğer başrol oyuncusu Serhan Savaş ise hikayesini çok sevdiği için rolü kabul ettiğini belirterek "Filmde bir mahkumu oynuyorum. Bu karakteri canlandırırken zorlanmadım. Filmden önce, 1980’li yıllarda Türkiye’deki siyasi oluşum ve hapishane hayatıyla ilgili çok iyi bir çalışma yaptım” diye konuştu.
Çekimleri Gökçeada eski Yarı Açık Cezaevi ile Aydıncık Yolu'ndaki bir pansiyonda sürdürülen film, şubat ayı sonunda vizyona girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!