Bingöl'de ‘Liseli Nuran’ yası

Güncelleme Tarihi:

Bingölde ‘Liseli Nuran’ yası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bingöl'deki canlı bombanın Arguan kod adlı Malatyalı Baki Tatlı olduğu belirlendi. Patlamada ölen 16 yaşındaki Nuran için Bingöl yasta.

Bingöl Valisi Süleyman Kamçı'ya saldıran canlı bomba Baki Tatlı'nın eyleminde, Bingöl Lisesi son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Nuran Baluken'in ölümü, kenti yasa boğdu.

Nuran, olay günü hiçbirşeyden habersiz kızkardeşi Nebahat, arkadaşları Gülşen ve Zehra Baylaz ile birlikte önce alışveriş yaptı. 4 genç kız önce Nuran'ı dersaneye bırakmak için yola koyuldu.

ARKADAŞLARINA KALKAN OLDU

Nuran'ı bıraktıktan sonra Nebahat, Gülşen ve Zehra birlikte aynı sınıfta okudukları İmam Hatip Lisesi'ne gideceklerdi. 4 genç kız Valilik önünden geçerken patlama oldu.

'Canlı bomba'ya en yakın yerde olan Nuran, kızkardeşi ve arkadaşlarına vücuduyla siper oldu, şarapnel parçalarıyla ağır yaralandı ve olay yerinde yaşamını yitirdi. Kendisinin de yaralandığı patlamada, ablasının bayıldığını sanan Nebahat Baluken, hastanede tedavi görüyor ve Nuran'ın öldüğünü bilmiyor.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORDU

Bu yıl üniversiteye de hazırlanan Nuran'ın hedefi psikoloji eğitimi görmekti. Nuran'ın arkadaşları, ‘‘Çok çalışkan, sevecen ve esprili bir arkadaşımızdı. Öğretmenleri tarafından seviliyordu. Öldüğüne hala inanamıyoruz’’ diyerek gözyaşlarına boğuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!