Bingöl'de çatışma: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bingölde çatışma: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 10:19

Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık kesimde 1 haftadan beri operasyonlar aralıksız devam ederken, çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş ile 1 astsubay yaralandı. Çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. Şehit uzman çavuşun Kırıkkaleli Mustafa Uğurelli olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında kalan Akdağlar mevkiinde 1 haftadan beri havadan ve karadan devam eden operasyonlar aralıksız devam ederken, dün devam eden çatışmanın devamında Kavaklı köyü kırsal kesiminde bir grup PKK'lıyla sıcak temas sağlandı.

 

Meydana gelen çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş ile 1 astsubay yaralandı. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu bölgede operasyonların halen devam ettiğini, yaşanan bu çatışmada ise 2 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi. Dün ve önceki gün aynı bölgede çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuş, 3 korucu ise yaralanmıştı.  

       

Haberin Devamı

ŞEHİT VE YARALILAR ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Uğureli’nin cenazesi askeri helikopterle Bingöl’den Elazığ’a getirildi. Kırıkkale nufusuna kayıtlı olan şehit Uğureli'nin cenazesi, Elazığ Askeri Hastanesi'nde saat 14.00’de yapılacak törenin ardından memleketine gönderilecek.

Çatışmada yaralanan Jandarma Astsubay Beşir Zeytin ve uzman çavuş Gökhan Aygün de helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Bingöl kırsalındaki çatışmada dün yaralanan köy korucuları, Abdurahman Kalın, Abdullah Tarakçı ve Fikri Dinç’in tedavilerinin de Elazığ Askeri Hastanasi'nde sürdüğü bildirildi.

VALİLİK’TEN ‘MEHMETÇİĞİN KANI YERDE KALMADI’ AÇIKLAMASI 

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 48 saattir Bingöl kırsalında aralıksız sürdürülen operasyonlarda, askerleri şehit eden teröristlerin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

‘Mehmetçiğin kanı yerde kalmadı’ başlığı ile Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl’ün Genç ilçesi Dedebağ köyü Atmaca tepe bölgesinde 27 Nisan’da güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtilerek şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Olaydan sonra kaçan terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede başlatılan operasyonrlar neticesinde Genç Kavaklı Köyü Hezaz Tepe bölgesinde 28 Nisan günü saat 18.30 sıralarında temas kurulan terör örgütü mensuplarının, ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık vermeleri üzerine çakın silahlı çatışmada, 3 Geçici Köy korucusu hafif şekilde yaralanmış olup, Elazığ Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.

Sağlanan teması sürdürmek ve teröristleri ele geçirmek maksadıyla bölge takviye edilmiş, temastan sıyrılmaya çalışan gruplar azimle takip edilerek 29 Nisan günü saat 01.15’te teröristlerle tekrar temas sağlanmış, meydana gelen silahlı çatışmada, 2 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmış, 1 güvenlik görevlisi ağır yaralı olarak sevk edildiği Elazığ Asker Hastanasi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Haberin Devamı

Aynı çatışmada, 2 PKK KONGRA-GEL terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, olay bölgesinde örgüt mensuplarına ait bir sığınak ve bol miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman bulunmuştur.”

Valilik açıklamasında, diğer bölücü terör örgütü munsuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!