Bingöl- Erzurum yolu 13 saat ulaşıma kapandı

Güncelleme Tarihi:

Bingöl- Erzurum yolu 13 saat ulaşıma kapandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 12:22

KAR yağışı ve aşırı tipi yüzünden ulaşıma kapanan Bingil- Erzurum karayolu, Karayolları ekiplerinin yoğun çabaları sonucu 13 saat sonra açılabildi. Bingöl'ün 250 köy yoluyla bağlantısı da kesilirken, Beytüşşebap İlçesi’nde kar kalınlığı 35 santimetreyi buldu.

Dün akşamdan itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle Bingöl- Erzurum karayolu 13 saat boyunca ulaşıma kapandı, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu bu sabah açılabildi. Bingöl’de bekleyen araçlara zincirli olarak trafiğe çıkışlarına izin verildi. Aşırı tipi nedeniyle dün geceden itibaren Karlıova İlçesi ve köylerine elektrik verilemiyor. Ekipler arızanın giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Bingöl- Diyarbakır Yayla bölgesinde de aşırı tipi ve sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bingöl- Elazığ karayolunun 1800 rakımlı Kuruca geçidi ile Bingöl- Muş Boğlan geçidinde çok sayıda araç mahsur kaldı.

Bingöl Valiliği, etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 250 köy ve 630 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birimi Karla Mücadele Ekipleri, 15 greyder ve 5 kar bıçaklı kamyondan oluşan 10 ekiple karla mücadele çalışmalarınının sürdürüldüğünü açıkladı.

BEYTÜŞŞEBAP’DA KAR KALINLIĞI 35 SANTİM

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'nde 3 gündür aralıklı yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu. Sık sık elektrik kesintileri baş gösterdi. İlçeye bağlı bazı köyler yolları da ulaşıma kapanırken, köy servis araçları ise rampa nedeniyle ilçeye giriş yapamadı. Beytüşşebap belediyesi ilçede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!