Binali Yıldırım'dan ev istedi

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırımdan ev istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 14:38

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de Valiliği ziyaret etti.

Bakan Yıldırım, İzmir Valiliği’nden ayrılırken Kemeraltı Çarşısı girişinde toplananlara selam vermek için yanlarına gitti. Bu sırada 8 yaşındaki Hatice Akyıldız, evlerinin olmadığını, 600 lira ile geçinmeye çalıştıklarını belirterek, Bakan Yıldırım’dan yardım istedi. Akyıldız, bir anda, "Ayaklarınıza kapanayım ne olur yardım edin" diyerek, Bakan Yıldırım’ın ayaklarına doğru eğildi. Bakan Yıldırım, Akyıldız’ı kollarından tutarak ayağa kaldırdı ve sarılarak, teselli etti, yardım sözü verdi.

DEMİRTAŞ’TAN YILDIRIM’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in 35 projesi içinde önceliği hangilerine verilmesi konusunda meslek örgütlerinin görüşlerini almak için gerçekleştirdiği ziyaretlerine İzmir Ticaret Odası (İTO) ile başladı. Ziyarette İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Yıldırım’a yönelik övgü dolu sözleri dikkat çekti. Demirtaş, şunları söyledi:

"Başbakanımızın takdiri ile gerçekleştirildi. İzmir milletvekili oldunuz. Bu patentin bizim olmasından gurur duyuyoruz. Sadece bakan değil tuttuğunu koparan soyadı gibi hızlı çalışan bir bakanımızla birlikte İzmir olarak kaderimizi yeneceğimiz inancındayız. Artık İzmir bundan sonra yatırımlardan hak ettiği pay dışında daha fazlasını bile alır. Şansımız döndü. Sizinle birlikte Körfez Geçişi’ni, Konak Tüneli’ni yaparız, EXPO’yu da yaparız. Biz karada havada denizde sizinle birlikte çağdaş ulaşımda kavuştuk. Kruvaziyerde bize verdiğiniz destekle İzmir daha büyük pay almaya devam ediyor. Son altı aylık rakamlar elimize geldi. Buna göre İzmir 29 Temmuz 2011 tarihine, 249 bin 574 yolcuya geldi ikinci yarıda biraz daha fazla artacaktır. Geçen yıl 350 bin olan sayı 600 bini geçecektir. Türkiye’deki kruvaziyer turizmden aldığı pay arttı. Kuşadası’ndan sonra İstanbul ikinci İzmir üçünü idi. İzmir bu yıl Kuşadası’ndan sonra ikinci. Aramazdaki fark 12 bin 500. Bizim amacımızı Akdeniz’in ilk beş limanından birisi olmak."

Demirtaş, "Artık İzmir milletvekilisiniz. Sadece ulaştırma ile ilgili konuları söylemeyeceğiz ne varsa size söyleyeceğiz. Başka çaremiz yok. Şu anda bir sorun da musiki eserlerinin bedelleri ile ilgili. TV’yi aştık bir restoran kaç sandalye varsa ona göre para ödeyecek. TV yayınının bizimle ne alakası var? Odamızın yıllık aidatından fazla para istiyorlar. 100 metre kareden 550 bin lira para istiyorlar. Bu paralar o kadar çok ki. Spor merkezinde bir yayın varsa 550 bin lira para istiyor. MESAM isimli bir dernek kurmuşlar, her dernek para istiyor. Müzik yayını varsa uçak iniş kalkışlarında para istiyorlar. Bekletme müziği varsa santrallerde 75 lira para ödüyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu.

İZMİR’DE CANLANMA VE KOORDİNASYON PROBLEMİ VAR

Bakan Yıldırım, İzmir’in 35 projesinin sahiplenilmesinin önemine değinerek, "İzmir’in problemi kaynak değil. İzmir’in kaynağı da parası da var. Altyapı imkanı var. İzmir’de bir canlanma ve koordinasyon problemi vardı ama İzmir de evvelallah İzmirliler’in ortak geleceği için bu temel projeleri birer birer gerçekleştireceğiz. Bu projeler konusunda beklenmedik sorunlar olacaktır. Bugün geçmişe göre daha kolay aşacağımız konusunda oldukta iyimserim.Çünkü artık İzmir kararlı. Eften püften nedenlerden dolayı işlerin gecikmesine hoşgörülü davranamayacak, bu bizi heyecanlandırıyor" dedi.

25 PROJEDEN BEŞİ BAŞLADI

Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"35 projemizden beşi başlama noktasına geldi. Kuzey Ege Limanı başladı. İzmir- İstanbul Otoyolu başladı. Sabuncubeli Tüneli’nin ihalesini yaptık anlaşma imzalandı Cumaovası’ndan Torbalıya demiryolu hattının çift hatta dönüştürülmesi ihalesi gerçekleşti. Önümüzdeki 1.5 ay içinde iş fiilen başladı. Bu yıl içinde Ankara- İzmir demiryolu projesinin temelini atacağız. Konak Tüneli’nin proje çalışmaları başladı. E- ticaret merkezi kurulması projesi gerçekleşecek. Konak Pier Yat Limanı, kuvaziyer limanı da bir iki ay içinde ihalesini yapmış olacağız. Şu an kurum görüşleri toparlanıyor, sonra ihale ilanına çıkmış olacak. 3’te 1’i gerçekleşme sürecine girmiş durumda. Diğerleri için çalışmalar başlamıştır. Bu projeler 2023 vizyonu içinde yer alan projeler. Tamamı bu dönemde bitecek projeler değildir. 2023’e kadar projeleri aşama aşama tamamlayacağız. Bunlar olmazsa olmaz projelerdir. Bunların dışında projeler vardır."

EXPO HEP BİRİNCİ SIRADA

Bakan Yıldırım, EXPO 2020 için şunları söyledi:

"EXPO’yu bu projelerden ayrı bir yerde görüyorum. EXPO hep birinci sırada. 2020’ye kadar en önemli madde olarak bütün kesimler STK’larımız kamu kuruluşlarımız, bakanlarımız yerel idareler olmak üzere birinci madde olarak ele alınacak. Yasal alt yapıyı hallediyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Kasım ayından itibaren görüşmeler başlamış olacak. İnşallah bu sefer tecrübeleri değerlendirerek İzmir’e 2020 EXPO’yu kazandıracağız. Bu birliktelikte İzmir in kayıp yıllarını telafi edeceğiz" dedi.

İZMİRLİ METRONUN BİTMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse’yi makamında ziyaret ederken basın mensuplarının İzmir metro inşaatının bitirilmediği yönündeki sorusuna "Metro inşaat süresinin çok uzadığı konusu İzmir kamuoyunda yeterince bilinen bir konudur. İzmir bir an önce bu projenin bitmesini ve hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu en iyi bilen kurumların başında geliyor" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!