'Bin Ladin için kanıt aramadınız'

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladin için kanıt aramadınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 21:47

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullah Gülen’in 4 dosya ile ABD’den iadesinin istendiğini açıkladı. ABD yönetiminden Gülen’i daha fazla korumamalarını isteyen Yıldırım, “Bin Ladin için kanıt aramazken FETÖ için, üstelik olay çok açıkken kanıtlar ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz” dedi. Yıldırım, grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BİZİ KAÇAR MI SANDINIZ

“15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur; tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi bu kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Kendilerine çok güvendiler birkaç saat içinde işi bitirecekler, ülkeyi ele geçirecekler. Karşılarında milletinin, ülkesinin, devletinin yoluna başını koymuş Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu hesap edemediler. Darbecilerin hesap edemedikleri bir nokta daha vardı, karşılarında zoru gelince ceketini alıp gidecek, sinecek, saklanacak, kaçacak bir Başbakan yoktu. Ey FETÖ’nün hainleri, siz bizi korkar, siner, kaçar mı sandınız? Tanklarınızdan, toplarınızdan, uçaklarınızdan mı korkutacaksınız?

ABD’YE 4 DOSYA GİTTİ

Haberin Devamı

Terörist başının iadesi için ABD’ye Adalet Bakanlığı 4 dosya gönderdi. Bize diyorlar ki ‘Kanıt sunun’. İstemedikleri kadar kanıtı onların önüne koyacağız. Ancak Amerikalı dostlarıma şunu buradan sormak istiyorum; 11 Eylül’de, İkiz Kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz? Guantanamo’da şüphelileri toplarken elinizde kanıt mı vardı? Bin Ladin için kanıt aramazken, FETÖ için üstelik olay çok açıkken, kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. 

PROVOKASYON UYARISI

Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gözaltılar, sorgulamalar, tutuklamalar, yargılamalar noktasında Türkiye bir hukuk devletidir, hukuk devletine yaraşır şekilde bütün bu çalışmalar yapılacak, doğru ile yanlış birbirine karıştırılmayacak. Öfkeyle, acıyla, bir takım uygunsuz davranışlara tevessül edenler, karşısında bizi bulacaktır. ‘Darbeye karşı geleceğim’ diye aldığı emri uygulamaktan başka bir görevi olmayan o Mehmetçiklere yanlış hareket içinde bulunanlar varsa onun da gereği yapılacaktır. Provokasyon riskine karşı bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz; Gün ayrışma değil, birleşme günüdür.

İSTİRHAM EDİYORUM

Artık ülkemizin aydınlık geleceğine yoğunlaşacağız. Dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Bir kesim var, o kesim hak ettiği cezayı alacaktır. Onlar asker elbisesi içerisine gizlenmiş çetelerdir, hainlerdir. Vatandaşlarımızın bu asırlık orduya zarar verecek bir hareketin içinde olmamasını özellikle istirham ediyorum.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ KARARLAR

Yarın (bugün) bu yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Neyin, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan bir an önce bu sorunlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Ülkemiz için çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde bir bile risk alma imkanımız, ihtimalimiz yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!