“Bilişimci Martılar” Microsoft’la üçüncü yılında

Güncelleme Tarihi:

“Bilişimci Martılar” Microsoft’la üçüncü yılında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 10:50

Üçüncü yılına giren ve “İmece” ruhunu teknoloji destekli olarak yaşatmak amacıyla tasarlanan “Bilişimci Martılar Projeleri” bu yıl da Microsoft işbirliğiyle Okul öncesi, 1.-3., 4.-5., 6.-8. ve 9.-11. sınıflar, üniversite grupları, STK grupları (TEGV halkaları) ve uluslararası projeler olmak üzere daha kapsamlı olarak gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Yaptıkları çalışmalarda, çevre ve kültür odaklı sorunları seçen ekipler; sorun çözme ve iletişim becerileri, toplantı ve zaman yönetimi, kalite araçları kullanımı eğitimi ve Web tasarımı eğitimlerini aldılar. Ekipler daha sonra odaklandıkları sorun alanlarında çözüm yolları geliştirip, bunu çeşitli paydaş gruplarına duyurarak uygulamaya geçtiler. 2005 yılının Kasım ve 2006 yılının Mayıs ayları arasındaki çalışmalarını, Web tasarımı haline getirip yayınlayan ekipler önce eş sonra da uzman değerlendirmesine girdiler.

 

Ekip liderleri, öğretmenleri eşliğinde düzenli toplanarak çalışan öğrencilerin yaratıcılıklarını da ortaya koydukları projeleri, önce ekipler sonra da Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Baykal, Doç. Dr. Yavuz Akpınar, Dr.Ayşe Caner, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yrd.Doç. Dr. Turan Şişman, Marduk İletişim Genel Müdürü Filiz Özgencil Necef, Microsoft Türkiye Projeler Müdürü Şeniz Ciritçi, NIT Genel Müdürü ve Microsoft Web Tasarımı Uzmanı Mehmet Nuri Çankaya ile QOMER Başkanı Dr.Hayal Köksal’dan oluşan jüri değerlendirdi.               

 

Haberin Devamı

Projenin yürütücüsü olan, Kalite Okulları Merkezi ve QOMER Başkanı Dr. Hayal Köksal, projelerin her geçen yıl çok daha ileri düzeyde gerçekleştirilmiş olduğunu görmekten son derece mutlu olduklarını belirtti. Bu yıl Türkiye Eğitim Görevlileri Vakfı gönüllüleri ile de yedi projenin çalışıldığını ve öğrencilerin son derece keyifli çalışmalar yaptıklarını belirten Köksal, üç tane uluslararası projenin de Montessori okullarından gelmesinin ilginçbir paylaşım ortaya koyacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!