Bilişim sektörü: 3N'de diğer lisansların ihalesi de hemen yapılsın

Güncelleme Tarihi:

Bilişim sektörü: 3Nde diğer lisansların ihalesi de hemen yapılsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 13:29

Bilişim sektöründeki sivil toplum kuruluşları, 3. nesil iletişim (3N)ihalesi kapsamında bir operatöre tek bir lisansın devrinin bu alanda rekabeti sağlamaya yetmeyeceğini bildirerek, Telekomünikasyon Kurumu'nun en kısa sürede diğer frekansların devrini de yaparak pazarı adil hale getirmesini istediler.

Sektördeki sivil toplum kuruluşları, konuya ilişkin olarak ortak bir deklarasyon yayınladılar. Deklarasyonda 3. Nesil ihalesi ile Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda önemli adım attığı belirtilirken, “Bir operatörün tek bir lisans alması 3N konusunda rekabeti sağlamayabilir. Ancak, Telekomünikasyon Kurumu (TK) en kısa sürede diğer frekansların ihalesini yaparak pazarı adil bir hale getirebilir” denildi.

Deklarasyona; Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Zeka Vakfı (TZV), Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED), Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD), Telekomünikasyon ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER), Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), Haberleşme Altyapı Sağlayıcıları Derneği (HASDER)imza koydu.

-YENİ İŞ İMKANLARI OLUŞACAK-

Deklerasyonda, 3N ihalesiyle birlikte Türkiye’de bilgi toplumu olma yolunda önemli bir adım atıldığı ifade edilirken, 3N’nin hayata geçmesiyle Türkiye’de pek çok yan sanayi ve Türk yazılım sektörü için yeni iş imkanları oluşacağı vurgulandı.

Türkiye’nin geleceği olan Ar-Ge yatırımlarının ciddi oranlarda artacağı belirtilen deklerasyonda şöyle denildi:

“3N ihalesi, Türkiye’de alt yapı sağlayıcısı üretici firmaların Ar-Ge merkezlerini kurmalarını da teşvik edecektir. Ar-Ge merkezlerinin Türkiye’de çoğalması hem yeni iş imkanları, hem de dünyanın en büyük teknoloji şirketleri ile çalışma fırsatı yaratacak olması bakımından Türk mühendislerinin gelişimleri için de büyük önem taşımaktadır. Bir operatörün tek bir lisans almasının 3N konusunda rekabeti sağlamayabilir. Ancak bu konuda da Telekomünikasyon Kurumu’nun en kısa sürede yeni bir düzenleme sürecine hazırlanarak diğer frekanslardaki lisansların talep edilmesini sağlayacak ortamı en kısa zamanda oluşturarak yeni operatörlerle pazarın adil ve sağlıklı bir hale getirilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!