‘Bilirkişi’ polis doktoru ‘akladı’

Güncelleme Tarihi:

‘Bilirkişi’ polis doktoru ‘akladı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

İkiz bebeklerinin doğumunu videoya kaydederken, bir bebeğinin ölümüne tanık olan babanın suç duyurusuna, savcılık takipsizlik kararı verdi. Kararda, videoyu bilirkişi olarak izleyen polisin, doktoru kusurlu bulmaması etken oldu.

Haberin Devamı

RESİM öğretmeni Saniye Süslü ile tiyatrocu Yusuf Cihan Süslü ikiz bebek bekliyordu. Temmuz 2012’de, Saniye Süslü, doğum öncesi kontrollerini yaptırdığı Kadıköy, Hasanpaşa’daki özel hastaneye giderek doğumhaneye alındı. Yusuf Cihan Süslü de eşi doğum yaparken, bebeklerinin ilk anını görüntüledi. Normal doğum sırasında bebeklerden kız olan, yaşamını yitirdi. Bebeğin ölümünde, doğuma giren doktoru ve hastane yönetimini sorumlu tutan Yusuf Cihan Süslü savcılığa şikayette bulundu.

AYAKTAN ÇEKTİLER

Yusuf Cihan Süslü ifadesinde, herhangi bir risk durumunda bebeklerin sezaryenle alınabileceğine dair imza attığını belirterek şunları söyledi: “Melek’in kafasına vakum takıldı. Çocuk gelmedi. Vakum makinesi bir anda doktorun elinden kaydı ve doktor yanlışlıkla vakumun havasını boşaltan düğmeye bastı. Bebek geri gitti. Ters döndü ve kordonu dışarı çıktı. 3 kilo 160 gram olan Melek, ayaklarından çekilip çıkarıldı. O anda monitörde kalp atışlarının durduğunu gördüm. Sonra bayılmışım.”

Haberin Devamı

TAKİPSİZLİĞE İTİRAZ

Soruşturma sırasında Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, bebeğin ölüm gerekçesi, doğum komplikasyonu olarak belirtildi ve doktorda kusur bulunmadı. Ailenin delil olarak sunduğu video kaydı ise savcılığın isteği üzerine, bilirkişi olarak Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı’na izletildi. Bu raporda da doktora kusur verilmedi. Yusuf Cihan Süslü bebeğinin ölümünün kayıtlı olduğu görüntünün polis tarafından değil, uzman bir doktor tarafından incelenip değerlendirilmesi gerektiğini belirterek avukatı aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.

Savcının hatası

YUSUF Cihan Süslü’nün avukatı Gökhan Ağırbaş, şunları söyledi: “Kamera görüntüsünü deşifre edecek kimsenin uzman olması lazım. Bilişim polisi, bu görüntüleri çözemez. Sorun, doktor olmayan insanlara çözüm yaptırılması. Savcının hatası.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!