Bila'nın şuuru açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bilanın şuuru açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya ziyareti sırasında konvoyda meydana gelen kazada ağır yaralanan ve bir dizi operasyon geçiren Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın şuuru açıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Cengiz Kuday, Bila'nın şuurunun açık olduğunu söyledi. Prof. Kuday, ‘‘Bila, işaretle de olsa tepkilerini ifade edebiliyor. Her söylediğimizi anlıyor. Bu demektir ki şuuru tümüyle açık. Araya bir enfeksiyon girmezse, Fikret Bey sanırım bu büyük badireyi atlatmış olacak’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit de, dün Başbakanlığa ait ATA uçağı ile İstanbul'a gelerek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bulunan gazeteci Fikret Bila'yı ziyaret etti. Bila Ailesi'ne ‘Geçmiş olsun’ diyen Ecevit, Prof. Kuday'dan Bila'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Prof. Kuday, ‘‘Çok büyük bir aksilik olmazsa Bila eski işine dönebilecek’’ derken, Göz Kliniği Başkanı Prof. Dr. Şehir Bay Özkan da, ‘‘Bila sağlığına kavuştuktan sonra gözlerine protez takarız, hiç belli olmaz’’ diye konuştu. Yoğun bakım ünitesine giderek, Fikret Bila'yı gören Ecevit, çıkışında, ‘‘Çok sevindim. Çünkü zihni melekeleri işliyor, söylediklerimizi anlıyor’’ dedi. Ecevit, ziyaret sırasında Bila'nın elini güçlü bir şekilde sıktığını belirterek, bu duruma gelmesinde emeği geçen doktorlara teşekkür etti.

ÜMİDİMİZ ARTTI

Bu arada Bila'yı Makedonya'da ameliyat eden Üsküp Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yoviça Ugrinovski, hastaneye gelerek ailesini ziyaret etti. Prof. Kuday, Bila'nın Prof. Ugrinovsky ile tanıştırıldığında el, kol hareketleriyle memnun olduğunu ifade etmeye çalıştığını belirtti, ‘‘Eline kalem versek yazabilirdi’’ dedi. Prof. Kuday, ‘‘Bundan sonraki aşamada solunum cihazını çıkararak, konuşmasını sağlamaya çalışacağız. Bu takım işi. Şu anda bu takım iyi gidiyor’’ dedi. ‘‘Ecevit'i karşısıda görünce ikisinin de gözleri yaşardı’’ diyen Prof. Kuday, Bila'nın ne kadar yoğun bakımda kalacağı konusuda bir şey söylemenin erken olduğunu belirterek, ‘‘Önceki gün yapılan ameliyattan sonra ümidimiz arttı’’ diye konuştu. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak da, ‘‘SayınEcevit Ankara'ya beklediğini söyleyince, başıyla onayladı’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!