Beyoğlu'nda korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2012 08:42

İstanbul Beyoğlu’nda iki katlı bir binada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iki gün önce rüyasında oğlunun yanarak öldüğünü gören Afrikalı anne, bitişikteki evin yandığını görünce sinir krizi geçirdi. Kendini yerden yere atan anne gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Yenişehir Mahallesi, Avşar Sokak’ta bulunan dört ailenin kaldığı iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görerek sokağa çıkan vatandaşlar durumu itfaiye ve 112 Hızır Acil’e bildirdi. Olay yerine ilk gelen Beyoğlu itfaiye grubuna bağlı ekipler alevleri söndürmekte yetersiz kalınca yardım istedi. Fatih ve Şişli İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken ev kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar itfaiye ekiplerinin çalışmalarını korku dolu bakışlarla izledi.

YANGINI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Kendini yerden yere atarak gözyaşı döken Afrikalı bir anne, bozuk Türkçe’siyle basın mensuplarına iki gün önce rüyasında oğlunun yanarak öldüğünü gördüğünü söyledi. Sinir krizi geçiren anne polislerden yardım istedi. Kocasının kucağındaki oğlunu sık sık sarılan anneyi polisler güçlükle sakinleştirdi.

Oğlu ile yanan ev arasında sürekli koşuşturan Ganalı kadın, sakinleştirilmek üzere Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yanan binanın üst katında oturan Tamer Karaüzüm “Yangın büyük olasılıkla elektrikli ısıtıcıdan çıktı. Kendimizi dışarı atarak canımızı zor kurtardık. Tek tesellimiz ölen ya da yaralanan olmaması” şeklinde konuştu.

Ganalı genç kadının komşusu ve yanan binanın alt katında oturan Türkan Satıroğlu ise “Her şeyimiz yandı kül oldu. Kışın ortasında artık kalacak yerimiz de yok. Beyoğlu Belediye Başkanımız bize sahip çıksın” dedi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!