Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Jean Reno’ya karşı

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’nun En Güzel Abisi Jean Reno’ya karşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 09:28

Tarlabaşı’ndaki kentsel yenilemeyi gerçekleştiren Gap İnşaat’ın projenin tanıtımı için Jean Reno’yla anlaştığını ve Ahmet Ümit’in son romanı ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nden ilham alan bir kampanya yapacağını duyurmasına ünlü yazar tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Tarlabaşı’ndaki kentsel yenileme projesini yürüten Çalık Gayrimenkul, buradaki Tarlabaşı 360 projesinin reklam yüzü olarak Fransız aktör Jean Reno ile anlaştığını duyurmuştu geçtiğimiz hafta. Yapılan açıklamaya göre Jean Reno projenin lansmanında yer alacak, ayrıca reklamlarında oynayacak. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, geçtiğimiz haftalarda verdiği bir röportajda yaptığı bu açıklamada, aralık ayının ikinci haftasında gerçekleştirecekleri lansmanda romana da atıfta bulunacaklarını ve Jean Reno’yu yerleşimin ‘en güzel abisi’ olarak tanıtacaklarını söylemişti.

İLKE OLARAK KARŞIYIM

Son romanı ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nde Tarlabaşı’nda işlenen seri cinayetleri çözmeye çalışan Cinayet Büro Amiri Başkomiser Nevzat ve ekibinin maceralarını anlatan yazar Ahmet Ümit bu açıklamaya tepki gösterdi. Romanının ve kendi adının herhangi bir ticari faaliyetle anılmasını istemediğini belirten ünlü yazar şunları söyledi: “Tarlabaşı’nda kentsel dönüşümü gerçekleştiren inşaat şirketinin projelerinin tanıtımında ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’ romanımın adını kullanmaya hazırlandığını gazete haberlerinden öğrendim. Konuyla ilgili olarak söz konusu şirketin benimle hiçbir görüşmesi olmamıştır. Zaten ilke olarak romanımın ve kendi adımın herhangi bir ticari girişimle anılmasını kabul etmem de mümkün değildir. Eğer iznim ve rızam dışında romanım ve adım kullanılırsa yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı bildiririm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!