Beyoğlu cazla coşacak

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu cazla coşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Millenium Of Jazz-2000' projesi, dünyanın en ünlü çağdaş cazcılarının Beyoğlu'na gelmesiyle hayata geçiyor. 17 Şubat-30 Mart 2000 tarihleri arasında Dulcinea Cafe ve Babylon'da sahne alacak sanatçılar, dinleyicileri yeni ritimlerle buluşturacak. New Jazz Line adı verilen bu konserlere Türkiye'den Aydın Esen, Fransa'dan Prysm ve Erik Truffaz, İngiltere'den King Kooba katılıyor.

İlki 6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali çerçevesinde Dulcinea'da düzenlenen ‘‘New Jazz Line'' konserleri bu kez Şubat ve Mart aylarında Beyoğlu'nda Dulcinea ve Babylon'da yapılıyor. Garanti Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleşecek konserlerin fikir babası Sami Akbeniz. Dulcinea'nın kurucusu Akbeniz, yeni caz çizgisi adını verdiği ‘‘Millenium Of Jazz‘‘ projesini sadece iki mekánla sınırlı kalmaktan kurtarıp, gelecek yıllarda Beyoğlu'nun diğer mekánlarına da yaymak istiyor.

‘‘Beyoğlu'nda bugüne kadar egemen olan kültür rock kültürüydü. Caz müziği birçok yeniliğe açık bir müzik türü. Biz caz müziğini insanlara sevdirmek ve yeni ritimleri müzikseverlere tanıtmak istiyoruz. Bunu da Beyoğlu'nda başlatmak istiyoruz. Amaç sadece Dulcinea ve Babylon gibi mekánlarla sınırlı kalmak değil, Beyoğlu'nun alışılagelmedik ufak cafelerini de bu projeye sokmak. Hatta gelecek yıllarda Taksim'den başlayıp Tünel'e kadar devam eden İstiklal Caddesi'nin çeşitli pasajlarını festivale dahil etmek.''

‘‘Millenium Of Jazz-2000'' adını verdikleri projeyi yaz aylarında sokak konserlerine de taşımayı düşünen Sami Akbeniz, projeleri için Beyoğlu Belediyesi'nden destek bekliyor. ‘‘Böyle bir destek bu projeyi çok daha sağlamlaştırır ve ateşler. Bu projede bize destek olan diğer kurluşlar The British Council ve Fransız Kültür Merkezi.''

Kim nerede çalacak?

Ünlü piyanist Aydın Esen 17-18 Şubat'ta saat 22.30'da Dulcinea'da olacak. Uzun zamandır beklenen yeni albümü ‘‘Timescape''den örnekler sunacak olan Aydın Esen'e vokalde Randy K (Esen) eşlik edecek.

Norveç Devlet Müzik Akademisi, Berklee College Of Music ve New England Conservatory Of Music gibi saygın müzik okullarının ödüllü öğrencisi Aydın Esen, 1989 yılında Paris'te yapılan dünya piyano yarışmasında birinci olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda Downbeat ve Keyboard dergileri tarafından en başarılı çağdaş müzisyen seçilen Aydın Esen kompozisyon, piyano ve elektronik müzik alanında da sayısız ödüle sahip. Ünlü piyanist Amerika'da yaşıyor.

Fransız Prysm grubu, davulda Benjamin Henocoq, basta Christophe Walleme ve piyanoda Pierre de Bethmann ile 23-24-25 Şubat tarihlerinde saat 22.30'da Dulcinea'da olacak. 1994 yılında kurulan grup, caz müziğinin en zor yapılarından biri olan üçlü formasyondaki armoni ve ağırlık dengesindeki uyumuyla, kısa sürede müzik eleştirmenleri tarafından caz müziğinin en önemli gruplarından biri seçildi.

Müziklerinde 'Fat-ass funk', 'soulful vocals' ve 'soundtrack jazz' öğelerini spontane enstrümantal kompozisyonlarla birleştiren King Kooba ise 10-11 Mart tarihlerinde saat 23.00'te Babylon'da sahne alacak. Grup, yarattıkları müzik türünü organik ve hümanist 'future funk' olarak adlandırıyor. Grup Charlie Tate (bas, keys), Simon Richmond (klavye, sampler'lar, efektler), V Love (gitar), Greg Rowland (klavye, keys), Max Sedgely (davul) ve Melissa Heathcote'den (vokaller) oluşuyor.

Erik Truffaz Dörtlüsü, 29-30 Mart tarihlerinde saat 23.00'te Dulcinea'da dinleyicilerle buluşacak. Erik Truffaz (trompet, bugle), Patrick Muller (piyano), Marcello Giuliani (bas) ve Marc Erbetta'dan (davul, vurmalı çalgılar) oluşan dörtlü, 1991 yılında kuruldu. Erik Truffaz, kendi grubu yanında drum'n'bass, hip hop üslubunda yeni ritimlerin peşinde koşan projelerde daha önce kendi trompetiyle yer almıştı. Yaratıcılığı ve müziğindeki orijinalliğiyle dünyanın sayılı trompetçileri arasında yer alan sanatçının iki albümü ‘‘Out Of a Dream'' ve ‘‘The Dawn'' Blue Note tarafından yayımlandı ve Avrupa'da en çok satan caz albümleri arasında yerini aldı. Erik Truffaz Dörtlüsüne vokalde NYA eşlik edecek.

Bilet fiyatları: tam 5 milyon, öğrenci 2 milyon 500 bin lira.

Konser biletleri Vakkorama mağazalarından, Dulcinea Cafe, Lale Plak ve Kod Müzik'ten temin edilebilir.

Dulcinea, İstiklal Cad. Meşelik Sok. 20, Beyoğlu. Tel: (0212) 244 10 39/48/71

Babylon, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (0212) 292 73 68

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!