Beyninden elma büyüklüğünde tümör çıktı

Güncelleme Tarihi:

Beyninden elma büyüklüğünde tümör çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 15:18

Kayseri'de yaklaşık 7 yıldır beyninde elma büyüklüğünde tümör ile yaşayan bir hasta, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Cüneyt Göçmez, davranış bozukluğu ve bayılma şikayetiyle kendilerine başvuran Rahmi Bitmez'in, beyninde elma büyüklüğünde tümör tespit ettiklerini bildirdi.

Tümörün başarılı bir ameliyatla alındığını belirten Göçmez, şunları söyledi:

“Beyin tümörleri çok değişik belirtiler verebiliyor. Bunlardan biri gülme ataklarıdır. Gülme atağı olan hastalarda beyin köküne yakın yerlerde tümör görülebiliyor. Bir diğer belirtisi, davranış değişiklikleridir. Bu belirtilerle doktora başvuran bazı hastalara depresyon, alzheimer tanısı konulabiliyor. Rahmi Bitmez adlı hastamıza da depresyon teşhisi konulmuş ve yıllarca olmayan bir hastalık için tedavi uygulanmış. Bu hastamız bize geldiğinde beyin tomografisini çektirdik ve beynin sağ tarafındaki forontel bölgede elma büyüklüğünde tümör tespit ettik. Bu tümörü başarılı bir ameliyatla aldık. Şu an hastamızın durumu çok iyi.”

Dr. Cüneyt Göçmez, vatandaşların baş ağrısı, baş dönmesi, davranış değişikliği, bayılma gibi şikayetleri hafife almayıp uzman bir hekime başvurmalarını önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!