Beydağları'nda terörist avı

Güncelleme Tarihi:

Beydağlarında terörist avı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beydağları'na safari turuna çıkan turistlerin ciplerini yakan PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Bölgeyi çembere alan güvenlik güçleri, yaylalara girişleri yasakladı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nden Beydağları'na safari turuna çıkan turist grubunu ormanlık alanda durdurup ciplerini yakan 12 PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında önceki gece sıcak temas sağlandı.

Jandarma ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 2 Sikorsky helikopteri desteğinde geniş çaplı operasyon başlattı. Teröristlerin kaçırdığı 2 cip, denizden yaklaşık 1000 metre yükseklikteki Kuzdere Köyü yakınlarında bulundu. Saat 21.30 sıralarında da köye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta teröristlerle sıcak temas sağlandı ve 20 dakika süren bir çatışma yaşandı. Bölgeyi çembere alan güvenlik güçlerinin aramaları sürerken, Ankara'dan gelen bir askeri B timi de operasyonlara katıldı. Operasyon sırasında Kemer'in yaylası olarak bilinen Kuzdere, Altınyaka ve Ovacık Köylerinde giriş çıkışlar yasaklandı. İl Jandarma Komutanı Albay İzzet Yiğitoğlu'nun sevk ve idare ettiği operasyon tamamlanıncaya kadar bölgede safari tur düzenlenmesi de durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!