Beydağ'da kuduz tilki paniği

Güncelleme Tarihi:

Beydağda kuduz tilki paniği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2011 19:22

MALATYA’nın Beydağı Beldesi’nde geçen pazartesi gecesi yerleşim alanlarına gelen aç tilkiler, 5 büyükbaş hayvan ile 3 küçükbaş hayvanı telef etti. Tilkilerin kuduz olduğu tespit edilince belde karantina altına alındı.

Haberin Devamı

Arife günü gece geç saatlerde, dağdan inerek Balıkdere Mahallesi’ndeki yerleşim alanında bulunan barınaklara giren 2 tilki, hayvanlara saldırdı. Gürültü üzerine toplanan çevre sakinleri, havaya ateş açarak tilkileri uzaklaştırdı. 5 büyükbaş hayvan ile 3 küçükbaş hayvan telef olurken çok sayıda hayvan da yaralandı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine beldeye gelen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri telef olan hayvanlardan aldıkları parçaları Elazığ Fırat Üniversitesi’ne gönderdi. Gelen tahlil sonuçlarına göre telef olan hayvanlarda kuduza rastlanılınca belde karantina altına alındı. Kuduza karşı önlem olarak beldedeki yollar ile hayvan barınakları kireçlenirken, beldeye hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Beydağı Beldesi Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş, olaydan sonra mahalledeki vatandaşlarada kuduz aşısı yapıldığını belirterek, yaralanan hayvanların da itlaf edilerek derin bir çukura kireçlenerek gömüldüğünü söyledi. Başkan Sarıtaş, "Tilkilerin saldırısından kurtulan hayvanlar da gözetim altında ve bu hayvanlarla el temasında bulunan kişilere de aşı vuruldu" diye konuştu. Belediye Başkanı Sarıtaş, geçen günlerde Erzurum’da ayı saldırısı sonucu 2 vatandaşın öldüğünü hatırlatarak, "Geçen televizyonda izledim ayı saldırmış 2 kişiyi öldürmüş. Ama diyorlar ki ’Ayı öldürmenin cezası 29 bin lira.’ O yüzden kimse ateş etmiyor, yoksa burada çok yaban hayvan var. Eğer evlere kadar gelip saldırırsalar öldürebiliyor, onun dışında yaptığımız bir şey yok" dedi.

Bayram tatilinin ardından pazartesi günü yetkililerle biraraya geleceğini belirten Başkan Sarıtaş, yakın bazı köylerde de aynı olayların yaşandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!