'Beyaz Enerji'de tutuklu kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Enerjide tutuklu kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 13:47

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki yolsuzlukların araştırıldığı ``Beyaz Enerji`` davasında, ``rüşvet alıp verme``, ``ihaleye fesat karıştırma`` ve ``görevi kötüye kullanma`` suçlarından 3`ü tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada, eski TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, eski TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker ve eski TEAŞ Yönetim Kurulu üyesi Birsel Sönmez tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 2`şer milyar lira nakdi kefalet karşılığı tahliye ettiği 3 sanığın yurtdışına çıkışlarına yasak koydu.

Davanın bugünkü duruÅŸmasına, tutuklu sanıklar Muzaffer Selvi, ÃœnalPeker ve Birsel Sönmez ile tutuksuz yargılanan sanıklar eski Enerji veTabii Kaynaklar Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Mustafa MendilcioÄŸlu, eski Hidroelektrik Santraller Daire BaÅŸkanı Hasan Hüseyin ÇoÄŸalan, iÅŸadamları Mustafa Geçek ve Ahmet Araçman, çok sayıda sanık avukatı ile müdahil avukatları katıldılar.Â

Tanık dinlenmesi ve sanık ve avukatlarının taleplerini ifade etmelerinin ardından Mahkeme Başkanı Sabri Eyüp Yağcı, eski TEAŞ GenelMüdürü Muzaffer Selvi, eski TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker ve eski TEAŞ Yönetim Kurulu üyesi Birsel Sönmez`in tahliye edildiklerini bildirdi.

Başkan Yağcı, 2`şer milyar lira nakdi kefalet karşılığı tahliye edilen  3 sanığın yurtdışına çıkışlarına yasak getirildiğini de açıkladı.

Selvi, Peker ve Sönmez`in tahliye edilmesiyle, davada tutuklu sanık kalmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!