Beyaz Enerji albayına sürgün gibi atama

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Enerji albayına sürgün gibi atama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Beyaz Enerji Operasyonu'nu yürüten Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Daire Başkanı Kurmay Albay Aziz Ergen, 6 ay süreyle Bakü'ye atandı. Ergen ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki iletişimden sorumlu Genel Sekreter Kurmay Albay Semih Öden de Hindistan'a askeri ateşe olarak tayin edildi.

Albay Ergen, Jandarma Okullar komutanlıı Kurmay Başkanlığı'na tayin edildi. Albay Ergen Pazartesi günü geçici görevle Azerbaycan'ın Bakü kentine gidecek. Ergen, 6 ay süreyle Bakü'de Askeri Ateşe olarak görev yapacak.

Albay Ergen'in yakın çevresine tayinle ilgili olarak, "6 aydır üzerinde çalıştığımız daireyi belirli bir seviyeye getirmiştik. Bu şekildeki görevlendirmeye çok üzüldüm" dediği öğrenildi.

Albay Ergen'in sürpriz tayininde, geçtiğimiz hafta içinde iki gazeteciyle yaptığı sohbetin etkili olduğu ileri sürüldü. Albay Ergen, DGM Savcısı Talat Şalk ile birlikte iki gazeteciye, Beyaz Enerji konusunda yayımlanmaması koşuluyla bazı açıklamalar yaptığı belirtilmişti.

Hükümette rahatsızlık yaratan bu görüşme üzerine Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın İran gezisi sırasında kendisine vekalet eden Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan, Jandarma'nın Bakanlığın onayı olmadan basına açıklama yapmasını engelleyecek bir yazı yayınlamasını istemişti. Mumcu, bu isteği yerine getirmeyeceğini belirterek, istifa noktasına gelmişti.

Hindistan'a tayin edilen Jandarma Genel Sekreteri Kurmay Albay Semih Öden ise, Albay Ergen ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki bilgi akışını sağlıyordu.

Beyaz Enerji'de bundan böyle koordinasyonu, Albay Ergen'in yerine Tümgeneral Bekir Uğurlu yürütecek. Tümgeneral Uğurlu bir süre önce Samsun-Ankara yolunda suikaste uğramıştı. (Hürriyetim)

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!