Beştepe’de ittifak görüşmeleri

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de ittifak görüşmeleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 07:00

Yerel seçim çalışmalarına Ankara’da devam eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ayrı ayrı kabul etti.

Haberin Devamı

Beştepe’deki görüşmelerde, yaklaşan yerel seçimler ve seçim çalışmalarının ele alındığı aktarıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan DSP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de bu ittifakın adaylarını destekleyecekleri mesajını vermişti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yaptığı açıklamada “14-28 Mayıs’ta yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri ile toplumsal yaklaşım, Cumhuriyet’imizin 100. yılıyla örtüşen bir anlayışa evrilerek Cumhur İttifakı öncülüğünde kuruluş değerlerimizin konsolide edilmesini sağladı” ifadesini kullanmıştı. Aksakal, “1392 seçim çevresinde Cumhur İttifakı adaylarının kazanması üzerine kurgulanacak süreçte elbette öncelik partilerin değil ittifakın başarısı esas olacaktır” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

DESTİCİ’DEN SİVAS ÇIKIŞI 

Erdoğan-Destici görüşmesinde de ana gündem maddesi yerel seçimlerdi. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Cumhur İttifakı’na Sivas mesajı vermişti. Yerel seçimlerde partisinin tabanının ve camianın motive edilmesi gerektiğini belirten Destici, “Bunu motive edecek birinci şey de Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi’ne bırakılması olur” demişti.

Beştepe’de ittifak görüşmeleri

GÜVEN MEKTUBU

- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Venezuela Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve Kanada Büyükelçisi Kevin David Hamilton’ı Beştepe’de kabul etti. Erdoğan güven mektubu sunan elçiler ve aileleriyle fotoğraf çektirdi.

Beştepe’de ittifak görüşmeleri

BAKMADAN GEÇME!