Beşar Esad’dan kaçanlardan biri Hatay’da öldü

Güncelleme Tarihi:

Beşar Esad’dan kaçanlardan biri Hatay’da öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 00:04

Suriye’de Beşar Esad yönetiminin muhaliflere yönelik sert tutumu devam ederken, Nisan sonundan bu yana Hatay’ın Yayladağı İlçesi yakınındaki sınır kapısından geçerek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler arasında ilk ölüm olayı geçen hafta sonu gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 kişilik bir grupla Türkiye’ye kaçan ağır yaralı Suriye vatandaşı bir erkek kurtarılamayarak öldü. Suriye vatandaşı sınır kapısından ambulansla Hatay’daki Mustafa Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

35’i yaralı 259 kişi

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Nisan sonunda Türkiye’ye kaçan 252 Suriye vatandaşından yarısının ülkelerine geri döndüklerini, ancak daha sonra gelenler dahil dün akşam saat 16.00 itibariyle Türkiye’ye sığınmış Suriyeli sayısının 259 olduğunu bildirdiler. Bu rakam içinde 35 kişi yaralı olduğu için Hatay ve Antakya’daki değişik hastanelerde tedavi görüyor.

Türk yetkililer, Suriye’deki olaylar nedeniyle iki ülke arasında daha önce imzalanan vize muafiyeti anlaşmasının askıya alınmasının söz konusu olmadığını belirterek, şu bilgiyi verdiler:

Haberin Devamı

“Hatay’daki sınır kapısına gelenlerden şüphelendiklerimiz olursa bu kişiler hakkında detaylı soruşturma yapıyoruz. Çoğunlukla kaçakcılıktan aranıp, aranmadığına bakıyoruz. Ancak yaralı olarak gelen varsa insani yardım çerçevesinde derhal tedavi için en yakın hastaneye kaldırıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!