Berlin'in sünnet kararı Yahudileri tatmin etmedi

Güncelleme Tarihi:

Berlinin sünnet kararı Yahudileri tatmin etmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 15:02

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stephan J. Kramer, Berlin eyalet hükümetinin dün açıkladığı ve sünnete belirli şartlar altında izin verilmesini öngören kararın yetersiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kramer, "Frankfurter Rundschau" gazetesine yaptığı açıklamada, Berlin eyalet hükümetinin aldığı kararın olumlu bir adım olduğunu, ancak bu "somut ara çözümün" yetersiz olduğunu belirtti.

Yahudi sünnetçilerin söz konusu kararla sünnet yapabileceğine ancak olumsuz bir durumun ortaya çıkmasında haklarında soruşturma bile açılabileceğine dikkat çeken Kramer, "Bu durumda ben kendime, bizim için hangi düzeltmenin yapıldığını soruyorum" şeklinde konuştu.

Berlin Eyaleti Adalet Bakanı Thomas Heilmann, dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Müslüman ve Yahudi ailelerin yazılı onayı olması durumunda çocukların yasal olarak sünnet edilebileceğini belirtmiş ancak sünnetin tıbbi kurallara göre yapılması gerektiğini, bu kurallardan birinin yerine getirilmemesi durumunda, olası suç unsurunun savcılık tarafından inceleneceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!