Berlin'de bir sultan

Güncelleme Tarihi:

Berlinde bir sultan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı Nihavend Mucize adlı film, Almanya' nın 11 kentindeki çeşitli sinemalarda gösterime girdi. Almanya’da yaşayan Türkler’in de büyük ilgi gösterdiği filmin biletleri bir gün önceden tükendi.

Başrolünü oynadığı Nihavend Mucize filminin galası için kızı Yağmur'la birlikte çıktığı Paris gezisini yarıda kesip Berlin'e gelen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, ‘‘Beni yıllardır yalnız bırakmayan Almanya'daki sevenlerimin karşısına bu filmimle çıkmak, onlarla buluşmak beni çok farklı duygulara sürüklüyor. Sanatçılık yaşamımda hiç tatmadığım apayrı bir mutluluğu yaşıyorum’’ dedi.

Nihavend Mucize filminde alışılmışın tersine farklı bir Türkan Şoray tiplemesi çizmesinin kendisi için de değişik bir sinema tarzı olduğunu belirten sanatçı, duygularını şöyle açıkladı: ‘‘Avrupa'ya açılmak her sinema oyuncusu gibi benim de özlemle içimde büyüttüğüm bir sanatçılık kariyeriydi. İşte yıllar sonra gerçekleşen bu özlemle gelen mutluluk duygusunu Berlin'de yaşıyorum. Almanyalı seyircilerimle buluşmaksa apayrı bir sevinç kaynağı. Onları çok ama çok seviyorum ve kurban bayramlarını da canı gönülden kutluyorum.’’

Öte yandan Nihavend Mucize'ye ilginin büyük olduğu ve filmin gösterileceği Berlin'in en büyük sineması olan 600 kişilik Filmbühne Wien'de tüm biletlerin bir gün önceden tükendiği açıklandı.

O HALA ÇOK GÜZEL

Sinemaya yıllarını veren ve birbirinden başarılı rollere imza atan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, hala ilk günkü gibi güzel. Yıllara meydan okuyan Türkan Sultan, oyunculuğu kadar zarafeti ve güzelliğiyle bir kez daha gönüllere taht kurdu.

Nihavend Mucize filmini Almanya'da gösterime sokan İsmet Elçi ve Murat Açar, filmin galası için kızı Yağmur, kardeşi Nazan'la beraber Berlin'e gelen Türkan Şoray'ı havaalanında karşıladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!