Berlin dönüşü gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Berlin dönüşü gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 00:29

YAZARLARI ve yöneticileri gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesinin hakkında yakalama kararı bulunan İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, dün saat 11.40’ta Almanya’nın Berlin kentinden İstanbul’a döndü.

Haberin Devamı

Uçak Atatürk Havalimanı’na inince polisler Akın Atalay’ı uçağın kapısında gözaltına aldı. Atalay daha sonra apronda bekletilen araca bindirilerek Pasaport Kısım Amirliği’ne götürüldü. Atalay daha sonra Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne oradan da soruşturmanın sürdürüldüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Atalay’ın buradaki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.

DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Akın Atalay’ı havalimanında karşılamaya giden Cumhuriyet gazetesi avukatlarından Bahri Belen, “Büyük bir olasılıkla tutuklama kararı verebilirler. Baştan beri söylüyoruz ki Cumhuriyet gazetesine yapılan siyasi bir operasyondur, hukuki değildir. Akın Atalay’ın dönmesinde biraz gecikme oldu çünkü orada yapması gereken bazı işleri de tamamladı ama zaten dönecekti. Dönüş de bugün gerçekleşebildi” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Akın Atalay, 30 Ekim’de Tarık Akan’ı anma etkinliği için gittiği Almanya’dan döneceğini açıklamıştı.

9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Cumhuriyet gazetesine ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yönetim kurulu üyeleri Hakan Kara, Bülent Utku, Önder Çelik, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, yayın danışmanı ve yazar Kadri Gürsel ile karikatürist Musa Kart tutuklanmıştı. Yazarlar Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

'KAYYUM İÇİN YAPILMIŞ EYLEM'
 AVUKATLAR, gazetenin bazı yazar ve çalışanlarıyla Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar da Atalay’ı karşılamak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeydi. Eşiyle Almanya’dan dönen Adalet Atalay, şunları söyledi: “Bu, kişilere yönelik bir eylem değil, Cumhuriyet gazetesine kayyum atamak için yapılmış bir eylem olarak düşünüyoruz. Tarık Akan anmasından sonra buraya geldim ama daha sonra ne kadar göreceğimiz meçhul olduğu için çocuklarla beraber tekrar Almanya’ya gittim ve bugün (dün) birlikte döndük.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!