Beren Saat'ten anlamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Beren Saatten anlamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 17:09

“Fatmagülün Suçu Ne?” dizisinin sevilen oyuncusu Beren Saat, engelli ve engelsiz çocukları aynı eşit eğitim ortamında kaynaştırma ve bütünleştirme amaçlı sürdürülen projeye destek vermek için TEV Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu velileri ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

BEREN SAAT ÖĞRENCİLERLE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ortaklığı ve Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı desteği ile  "Kaynaştırma ve Bütünleştirmenin Etkinliğini Artırmak için Politika ve Uygulama Önerileri" isimli projeyi hayata geçirmiştir.

Sadece otizmli çocuklara değil, tüm engel gruplarına kaynaştırma ve bütünleştirme uygulaması kapsamında nitelikli bir eğitim vermeyi amaçlayan proje, İstanbul’un sosyo-ekonomik açıdan farklı 3 bölgesindeki 3 pilot okulda devam ediyor.

Projenin en önemli etkinliklerinden “Kaynaştırma Şenliği”’ TEV Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu’nda Beren Saat’in katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan TEV Türkan Sedefoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Zekeriya Ergenç’in ardından söz alan Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin ‘Milli eğitim politikasının da önemli bir parçası olan kaynaştırmalı eğitimde hali hazırda 93.000’e yakın “engelli” ilköğretim öğrencisi öğrenim görüyor. Oysa ilköğrenim çağında olan engelli grubunun sayısı’nın 350.000 olduğu düşünüldüğünde bu oran oldukça düşük kalıyor. Deniz yıldızı hikayesini hepiniz bilirsiniz biz bu proje ile İstanbul’da üç okulda üç deniz yıldızı yüzdürüyor olacağız ve sonunda ülkemizdeki tüm okullarda uygulanacak bir modeli hazırlamış olacağız” diyerek projenin önemine işaret etti.

Haberin Devamı

Program sevilen oyuncu Beren Saat’in de katıldığı ve engelli çocukların eğitim hakkı, kaynaştırma eğitiminin önemi ve pilot uygulama ile ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı sıcak söyleşi ile devam etti.

Destek verdiği sosyal sorumluluk projeleri ile bu konulardaki duyarlılığı ile tanınan oyuncu Beren Saat “Tohum Otizm Vakfı ile otizmli çocuklar için NTV’de gerçekleştirilen kampanyada birlikte çalışma imkanı bulmuştum, bu sefer sadece otizmli çocukları değil tüm engelli gruplarını kucaklayan böylesine anlamlı bir projenin parçası olduğum için çok mutluyum. Engelli engelsiz ayrım yapmadan tüm çocuklarımızı sahiplenelim. Engelli bireyleri yok sayarak hayatımıza devam edemeyiz, onların da toplum içinde yer almaya hakkı var. Her şey eğitim ile başlıyor, bugün Türkan Sedefoğlu Okulunda engelli arkadaşları ile birlikte eğitim alan öğrenciler, yarın engelli insanları hayatın içinde görmekten korkmayan ve çözüm üreten bireyler olarak büyük işler başaracaklar. Bu projenin başarısında hem en büyük pay hem de en büyük görev kuşkusuz ki bu pilot okuldaki tüm eğitimci ve velilere düşüyor. Çocuklarınızı engelli arkadaşları ile birlikte okumaya teşvik edin, onları yüreklendirin“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!