Beraat ve 10 yıl

Güncelleme Tarihi:

Beraat ve 10 yıl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 00:00

MANİSA’nın Soma ilçesinde kamyonculuk yapan 29 yaşındaki Sinan Okkalı, 2 Eylül 2006 tarihinde 15 yaşından küçük olan Ö.I.’yı, İzmir’e kaçırdı. Kızın ailesi Soma Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kısa süre sonra Soma’ya dönen Ö.I., isteyerek kaçtığını ve Sinan Okkalı ile ilişkiye girdiklerini anlattı. Bunun üzerine Soma Cumhuriyet Savcısı, Okkalı hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve cinsel istismar suçlarından 2006 yılında tutuklama kararı çıkarttı. Olayın İzmir’de yaşanması nedeniyle savcılık, görevsizlik kararı vererek dilekçeleri İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.
2007 yılında 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava nedeniyle hakkında tutuklama kararı verilen Sinan Okkalı aranırken Ö.I. ile imam nikahı kıydı ve bir de çocukları oldu. 18 Nisan 2008’de Soma’da yakalanan Okkalı hakkında 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava 26 Haziran 2008’de sonuçlandı: “Küçük yaşta kız kaçırmak” suçundan 10 yıl hapis. Okkalı’nın avukatı, karara 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Üst mahkeme itirazı reddetti. Avukat, cezaya bu kez Yargıtay’da itiraz ederken mahkemenin kararı onaylanıp kesinleşti. Sinan Okkalı, Muğla Cezaevi’nde gün sayarken 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen beraat kararı ile şaşkına döndü. Dosya karışıklığı nedeniyle Okkalı hakkında 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde de aynı suçtan 2 Eylül 2006 yılında da dava açıldığı 21 Aralık 2009 tarihinde delil yetersizliğinden beraat kararı verildiği, tebligatın da 2010 Nisan ayında yapıldığı ortaya çıktı. Avukatı İsmet Erkul, İzmir 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararının geçerli olmasını isteyerek 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak itiraz reddedildi.
Sinan Okkalı da avukatı aracılığıyla “İki mahkemeden iki farklı karara karşı Adalet Bakanlığı’na itiraz etmemiz gerekiyor, ama bunun için de yaklaşık 10 bin lira para gerekiyor. Parayı vermem imkansız. Şimdi verilen 10 yıl hapis cezasını yatmak zorundayım” diye mesaj gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!