Benzin kadar takip

Güncelleme Tarihi:

Benzin kadar takip
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2001 00:00


Ardıç AYTALAR / İSTANBUL
Haberin Devamı

Ressam Tülin Taman'ı 50 metre sürükleyen kapkaççıları kovalayan polis, Taman'ın iddiasına göre, ‘Benzin verilmiyor’ diye takibi yarıda

bıraktı. Taman, ‘Benzini cebimizden mi verelim’ diyen polisleri şikayet edeceğini söyledi.

KADIKÖY Sahrayı Cedid'te bir polis ekibi, iddiaya göre, bölge dışına geldikleri ve benzin bitecek gerekçesiyle kapkaççı zorbaları kovalamaktan vazgeçti. Polislerin kendilerini akıl almaz bir mazeretle savundukları olayı Ressam Taman şöyle gelişti:

Ressam Tülin Taman oturduğu apartmana girerken kapkaççıların saldırısına uğradı. Saldırganlar Tanman'ı 50 metre sürükledikten sonra polis ekibini görünce bıraktı. Kapkaççıların peşine düşen polis ekibi, bir süre sonra kovalamayı bıraktı. Hastanede tedavi görürken ifadesini almaya gelen polislerden, kovalamacanın neden bırakıldığını öğrendiğinde şaşkına dönen Tanman, ‘‘Polisler, ‘Benzin verilmiyor, o yüzden peşlerinden gitmedik. Kendi cebimizden mi benzin alacağız' dediklerinde duyduklarıma inanamadım’’ dedi.

BENZİNİ CEPTEN Mİ KOYALIM

Daha önce aynı yerde arka arkaya 4 kapkaç olması üzerine sokakta görevlendirilen polis ekibi, kapkaççıları kovalamaya başladı. Yaralanan Tanman da arkadaşının otomobiline konulup özel Vatan Hastanesi’ne kaldırıldı. Kapkaççılar Sahrayıcedid'den Merdivenköy'e geçtiler ve Göztepe Köprüsü üzerinden Kadıköy sınırından çıkarak Üsküdar Ünalan Mahallesi'ne kaçtılar. Kollarından, bacaklarından ve karın bölgesinden yaralanan Tanman ilk tedavisinin ardından ifadesini almaya gelen polislerden kapkaççıların yakalanamadığını öğrendi. Tanman, nedenini sorduğunda polislerden ‘‘Yeni uygulamaya göre otomobilin lastiklerine dahi ateş edemiyoruz. Kapkaççı bizim bölgeden çıkıp Üsküdar bölgesine geçince bıraktık. Hem benzin verilmiyor. Kendi cebimizden mi koyalım’’ cevabını aldı.

Suça teşvik gibi tasarruf

EKONOMİK kriz nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında emniyete ait araçlara 1.5 aydır uygulanan benzin kısıtlaması suç takibini zora soktu. Daha çok ilçe asayiş ekiplerini etkileyen ve kısıtlama oranı yüzde 300'e varan benzin tedbirini eleştiren bir yetkili, ‘‘Bundan böyle hırsızlık ve kapkaç suçlarında takibe dayalı caydırıcı önlemler azalacağı için artış yaşanacaktır. Acil durumlarda memur benzin parasını cebinden ödüyor’’ iddiasında bulundu. Yaklaşık 1.5 aydır Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlara uygulanan benzin kısıtlaması nedeniyle asayişle ilgili birçok işin aksadığı öne sürüldü. Tedbir öncesi günde 30 litre benzin harcama limiti konulan emniyet birimlerine getirilen kısıtlama 5-10 litreye kadar düşürüldü. Ekipler, ring yerine sabit uygulamaya geçmek zorunda kaldı.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Müdür ve amir makam araçları: 10 litre

Ekip otoları: 20 litre / Yıldırım ekipler: 21 litre

Şube çevresinde görevli ekipler: 5 litre

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ VE KARAKOLLAR

Ekip minibüsü: 7 litre / Ekip otosu: 10 litre

Polisleri şikayet edecek

Polislerden şikayetçi olacağını anlatan ressam Tülin Tanman şunları söyledi:

‘‘Suçluları köpek hoştlar gibi bölgelerinin dışına çıkması için kovalamışlar. Kendi eşlerine, çocuklarına olsaydı bu saldırı peşini bırakırlar mıydı acaba bölgem bitti diye. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bu polisler bunun için maaş almıyor mu? Benim acılarımı kim telafi edecek? Polis görevini yapmıyor. Herkes dövüş mü öğrenmeli, silah mı almalı, kendini mi korumalı. Polisle ilgili kanun gözden geçirilmeli eğer suçluların yakalanmaması için işliyorsa düzeltilmeli.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!