'Beni Tanrı sakatladı'

Güncelleme Tarihi:

Beni Tanrı sakatladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 14:46

Dünya Kupası'nda Almanya'nın lider futbolcularından biri olacak gözüyle bakılan 23 yaşındaki Türk kökenli İlkay Gündoğan'ı bu hedefine ulaşmasına uzun süren şansız sakatlığı engel olacak.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası finallerinde Almanya Milli Takımı’nın lider oyuncularından biri olmasına kesin gözüyle bakılan İlkay Gündoğan, sırtındaki sakatlık bir türlü düzelmeyince kupada oynama şansını kaçıracak. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Paraguay’a karşı forma giydiği maçta aldığı darbe sonucunda sırtının omurga bölgesinde yaşadığı sakatlık sebebiyle bu sezonun tamamında forma giyme şansı bulamayan Dortmund’un orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan, iyileşmek için başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın bir çok ülkesindeki uzman doktorlara görünmüştü.

ANTRENMANLARA BAŞLADI
Sırtının bel bölgesindeki sinirlerde iltihaplanma teşhisi konulan başarılı sporcunun sahalara geri dönüş zamanı artık önümüzdeki yeni sezonda olacak. Son olarak Ukrayna'nın Kırım yarımadasındaki ünlü askeri hastane Jewpotarija'da da tedavi olan İlkay antrenmanlara başladı, fakat tam kapasite çalışamadığı için Ağustos 2013'ten beri ayrı kaldığı sahalara henüz dönüş yapamadı.

Haberin Devamı

B. Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Ağustos ayında takımla birlikte olacak olan İlkay Gündoğan’ın kendileri için adeta yeni bir transfer olacağını söyledi. Klopp, "Sağlık ekibinden İlkay'ın sırt probleminin yavaş ilerleme kaydettiğini ancak sezon öncesine yetiştirileceğinin bilgisi gelmesi beni rahatlattı.

BREZİLYA'DA YOK
Brezilya'daki Dünya Kupası'nda yer alamayacak olmasının üzüntüsünü yaşayan İlkay, gelecek dünya kupası ve Avrupa şampiyonalarında yer alabilir" dedi. İlkay, ağrılarının yok denecek kadar azaldığını belirtip, “Bu yaz Dünya Kupası’nda yer almayı çok arzu ederdim. Kader mi yoksa şanssızlık mı diyelim. Tanrı'dan gelen bir sakatlık. Sakatlığımı atlattığımı düşünüyorum. Ağrılarım geri dönüş yapmazsa yeni sezonda daha iyi şekilde geleceğim, dönüşüm muhteşem olacak. Zira çok sevdiğim futbolu, sahaları ve formamı çok özledim . Ayrıca çok daha hırslı bir İlkay göreceksiniz. Ağustos ayında başlayacak olan 2014/2015 sezonunda Dortmund'un başarılı olması ve şampiyonluğu için mücadele edeceğim" diyerek iddialı konuştu.

İlkay’ın sakatlığının ardından 2015 yazında sona erecek sözleşmesi başka bir takıma imza atacağı spekülasyonlarını doğurunca geçtiğimiz ay Borussia Dortmund genç futbolcuyla sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Dortmund İlkay'ın yeni sözleşmesinde yıllık ücretini de 2,5 milyon Euro'dan 4 milyon Euro'ya yükseltti. İlkay, sakatlığına bir yıldan beri oynamamasına rağmen İngiliz ekipleri Arsenal, Chelsea ve Manchester United ile İspanyol devleri Barcelona, Atletico ve Real Madrid'in transfer listesinde ön sıralarda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!