Beni kimse aldatamaz

Güncelleme Tarihi:

Beni kimse aldatamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:31

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Amerikan televizyonu PBS’te “Charlie Rose Show” adlı programda soruları yanıtladı. Erdoğan, “İsrail’in insan öldürmede iyi olduğu ve elindeki kanı temizleyemeyeceği” yönündeki sözlerinin çok sert olduğunun söylenmesi ve “saldırıya karşı öfkesini Arap dünyasında kendi kredibilitesini tesis etmek için kullanıp kullanmadığının” sorulması üzerine, “Ben, Arap veya Arap olmayanlar arasında bir ayrım yapmıyorum. Ben bir insanım ve insani bakışımı yansıtıyorum. Sözlerimi seçerek, bilerek kullanıyorum” dedi. Başbakan’ın mesajları özetle şöyle:
“Suriye, İsrail ile dolaylı görüşmelere tekrar başlamak için hazır. Ancak barış yolunda en büyük engel, İsrail’deki koalisyon hükümeti. Taraflardan talep gelmesi ve İsrail’in uluslararası hukuk çizgisine uyması halinde, (yeniden arabuluculuk) yapmaya hazırız. Siz, sahilde oynayan çocukları bombaladınız, ‘bunlara iyi yaptınız’ mı diyeceğiz? BM Güvenlik Konseyi’nde bunca alınmış karar var, bunlardan hangisinin uygulandığını bana söyleyebilir misiniz? Birisine ‘iyi yapıyorsunuz’, birisine ‘kötü yapıyorsunuz’ diyemeyiz. Çıksınlar bunu belgelesinler, beni kimse aldatamaz, söylediklerimi bilerek konuşuyorum. Roketler atılıyor, ben birçok İsrailli yetkiliye sordum, kaç tane İsrailli öldü bu roket atışlarıyla? İki elin parmağını geçmez. Siz fosforlu bombaları, kitle imha silahlarını kullanıyorsunuz, tanklarla, toplarla giriyorsunuz. 15 günde bin 500 kişi öldü, 5 bin yaralı var.
İsrail’e yaptırım yok
İran konusunda ABD Başkanı Barack Obama’nın bize ve Brezilya Cumhurbaşkanı da Silva’ya gönderdiği mektup doğrultusunda belli adımlar attık ve İran’a (uranyum) takas işlemini kabul ettirdik. İsrail, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması’nın (NPT) kurallarını kabul etmediği halde atom bombasına sahip ve bu ülkeye kimse bir yaptırım uygulamıyor. Bunu nasıl izah edeceğiz? O zaman bu dünya adil bir dünya değil.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!