Beni kaçıran PKK'lıların arasında Alman da vardı

Güncelleme Tarihi:

Beni kaçıran PKKlıların arasında Alman da vardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Van-Bahçesaray karayolunu kesen bir grup PKK'lı tarafından geçen Çarşamba günü kaçırılan Bahçesaray Belediye Başkanı ANAP'lı Naci Orhan, dün sabaha karşı serbest bırakıldı. Orhan, kendisini kaçıranlar arasında bir de Alman'ın da bulunduğu söyledi.

Teröristlerin dün Gevaş ilçesinin Kızıltaş köyü yakınlarında serbest bıraktığı Başkan Orhan, yürüyürek karayoluna çıkıp, bir otomobille Gürpınar'a geldi. Telefonla Bahçesaray'daki eşini ve yakınlarını aradıktan sonra Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Orhan, burada görevlilere bilgi verdikten sonra Van'a geldi. Orhan, doğruca 21'inci Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'na gidip, kaçırılmasıyla ilgili bilgi verdi.

Dağda geçen 6 günü anlatırken hayli yorgun görülen Orhan, ‘‘İlk gün ölüm korkusu yaşadım’’ dedi. Orhan, teröristlerin kendisine çok iyi davrandığını ve ‘‘Senin bazı hataların var onları tartışacağız’’ dediklerini anlattı. Orhan, aralarında bir Alman'ın da bulunduğu teröristlerle, dağda 'Başkanlık' oynadıklarını söyledi. Orhan, bu oyunu şöyle anlattı:

‘‘Arkamdaki taşa Bahçesaray Belediye Başkanlığı diye bir yazı yazdılar. Sonra etrafına taşlardan duvar çektiler. Ortasına bir taş koyup masa gibi yaptılar. Bunun üzerine de, cep telefonumu, kitap ve defterler kuydular. Militanlardan birini de sekreterim yaptılar. Aşağıda ekmek pişiren biri gelip, 'Başkanım ekmekler hazır, bakacak mısınız? Gramajları tamam mıdır, güzel pişmiş mi?' diye benimle gırgır geçtiler. Tereddüt etmeden kalkıp, 'Ekmekleri biraz fazla yakmışsınız, ama bu sefer ceza yazmayacağım' dedim.’’

Kavuşma sevinci

Bahçesaray Belediye Başkanı Neci Orhan, serbest kaldıktan sonra ulaştığı Gürpınar'dan hemen eşini ve yakınlarını arayıp, iyi olduğunu söyledi. Orhan, daha sonra kardeşi Kazım Orhan'ın bürosunun önünde davul-zurnayla karşılanıp, yakınlarıyla sarmaş dolaş oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!