'Beni hep iyi günlerdeki gibi hatırla' diyerek veda etti

Güncelleme Tarihi:

Beni hep iyi günlerdeki gibi hatırla diyerek veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 00:00

Odatv soruşturması kapsamında tutuklanan Doğan Yurdakul’un rahim kanseri olan eşi Güngör Yurdakul, dün sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Eşine, “Beni hep iyi günlerdeki gibi hatırla” sözleriyle 5 Eylül’de telefonda veda eden Güngör Yurdakul’un yarınki cenazesine Doğan Yurdakul, özel izinle katılacak. Güngör Yurdakul, yarın Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Yurdakul, odatv soruşturması kapsamında yaklaşık yedi ay önce tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Bu sırada rahim kanseri tedavisi süren eşi Güngör Yurdakul’un durumu da ağırlaşmaya başladı. Soruşturma kapsamında bir diğer tutuklu Soner Yalçın, Doğan Yurdakul’un son defa kanser hastası eşi Güngör Yurdakul’u ziyaret etmesini istemişti. Yurdakul ise “Bunca yıllık mücadele hayatımda hiç aman dilemedim, eşimle telefonda vedalaştık” açıklamasını yapmıştı.

Beni iyi günlerimde hatırla

Milliyet gazetesinden Murat Sabuncu, dün köşesinde Doğan Yurdakul’un bu açıklamayı yaptıktan sonra, kendisine gelen ziyaretçilerine “veda”yı anlattığını yazdı. Sabuncu, ‘veda’yı köşesine şu sözlerle taşıdı: “Doğan Yurdakul eşine sordu: Hastaydın, zor günler geçiriyordun. Cezaevindeydim, yanında olamadım kırgın mısın? Eşi yanıt verdi: Hayır Doğan. Benim bu en zor hallerimi görmeni istemezdim. Sana kırgın değilim. Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla. Bu arada Doğan Yurdakul’un eşine ilk kanser teşhisi 2001 yılında konuyor. Doğan Yurdakul o gün bir dua ediyor. Ne olur 10 yıl daha beraber yaşayalım. Yıl 2011. 10 yıl doldu. Dün Doğan Yurdakul, ‘Keşke 20 yıl diye dua etseydim’ diyor.”

Vefatın ardından, Yurdakul’un avukatları Serkan Günel ve Hüseyin Ersöz, müvekkillerinin cenazeye katılmasına ilişkin başvurusunu, dün sabah İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptı. Dilekçede, Yurdakul’un yaşı (65) ve eşinin vefatından kaynaklanan ruh halinin kronik rahatsızlıklarında tetikleyici olma ihtimali çerçevesinde Ankara’ya sevkinin havayolu ile yapılması istendi. Mahkeme kısa sürede Yurdakul’a yol dışında 2 gün izin verdi. Avukat Ersöz, bildiği kadarıyla Ceza İnfaz Kanunu’nda geçen nisan ayında yapılan değişiklik sonrası bunun verilen ilk izin olduğunu söyledi. Doğan Yurdakul bugün uçakla Ankara’ya gidecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!