'Beni AKP fişlemiş'

Güncelleme Tarihi:

Beni AKP fişlemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 11:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat döneminde fişlendiği iddiasıyla ilgili olarak, ''Fişlemeyi AKP iktidarı yapıyor, bunu da kendisi Danıştay'a gönderdiği bir yazıda itiraf ediyor'' dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonları hakkında ''Bu süreç cadı avına dönecek. Savcılar Başbakan'ın talimatını uyguluyorlar. İntikam duygusuyla adalet ve hukuk aranmaz'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Bosna Hersek'e verdiğimiz önem sadece CHP açısından değil Türkiye  Cumhuriyeti'nin bütün siyasal partileri Bosna Hersek politikası konusunda ortak  görüştedirler” dedi.

Kılıçdaroğlu, iki günlük Bosna Hersek ziyareti kapsamında, Türkiye'nin  Saraybosna Büyükelçiliği'ni ziyaret etti, Büyükelçi Ahmet Yıldız'dan ülkedeki  gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı daha sonra genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Ayten Kayalıoglu, Faruk Loğoglu ve milletvekilleri ile birlikte Bosna Hersek’in kurucu devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç’in anıt mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, şehitlikte bulunan diğer mezarlara da karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU BOSNA'DA / Foto Galeri

Beraberindeki heyetle birlikte daha sonra Türk Kültür Merkezi'ne geçen  Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Bosna Hersek ziyaretiyle birlikte CHP'nin  yeni bir Balkan açılımı başlatıp başlatmadığına ilişkin” sorusu üzerine, CHP'nin  sadece Bosna Hersek ve Balkanlar için değil önümüzdeki günlerde diğer ülkelere de  ziyaretler başlatacağını bildirdi.

Bosna Hersek ziyaretinin ardından İstanbul'da uluslararası bir toplantı  başlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Arap baharını, özgürlükleri ve demokrasiyi, sosyal demokrat açıdan o  bölgelerdeki gelişmeleri görüşeceğiz, konuşacağız. Kanaat önderleri, bakanlar,  gazeteciler ve politikacılar gelecek. CHP'nin Bosna Hersek'e gelmesi ilk değil  daha önce Hikmet Çetin, Deniz Baykal da geldi. Ben üçüncü olarak geliyorum.  Burası Türkiye için çok önemli bir yer, tarihi kültürel bağlarımız var. Sosyal  demokrat anlayışta olan CHP'nin buraya gelmesi üniversitede konuşma yapması  önemli. Pek çok tarafla da görüşeceğiz, konuşacağız. Bosna Hersek'e verdiğimiz  önem sadece CHP açısından değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün siyasal partileri  Bosna Hersek politikası konusunda ortak görüştedirler. Hep beraber Türkiye'nin  ulusal çıkarlarının korunması konusunda ortak görüştedirler, ortak hareket  ediyorlar.”
         
“28 Şubat kapsamında fişlendiği” iddiası
         
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “28 Şubat kapsamında fişlendiğini iddia  etmesi ve bugün Başbakanlığın cevabının bazı gazetelerde yer aldığını”  hatırlatarak buna ilişkin görüşünü sorması üzerine, şunları kaydetti: “Başbakanlığın Danıştay'a gönderdiği savunmada, 2004 yılına kadar  Başbakanlık Takip Kurulu'na kadar gelen bütün şikayetlerin, ihbarların herhangi  bir kayda girmediği bildiriliyor. Başbakanlık diyor ki; biz bunları 2004 yılında  ilk kez kayda aldık. Yani fişlemeyi AKP iktidarı yapıyor, bunu da kendisi  Danıştay'a gönderdiği bir yazıda itiraf ediyor. Dolayısıyla baktığımız zaman  fişleme süreci 2004 yılında resmen Başbakanlığın arşivine girerek  belgelendirilmesi, bizim demokrasi anlayışımız açısından onaylayacağımız bir  durum değildir. Hem fişlemeden şikayet edeceksin, hem 'fişleme yapanları yargılayacağım'  diye yola çıkacaksın ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki fişlemeyi yapan AKP  iktidarıdır. Bu üzüntü verici bir durum olay. Danıştay'da kendisini savunuyor  Başbakanlık, 'biz fişlemeyi yaptık' diye. Eğer demokrasi konusunda samimiyseniz,  Başbakanlığın Danıştay'a vereceği yanıt bir cümleden ibaret olacaktı; 'Geçmişte  Başbakanlık Takip Kurulu bu tür olayları gerçekleştirmiştir. Ama biz bunları  tasvip etmiyoruz. Yapılan uygulamalar yanlıştır, bu uygulamalara da katılmıyoruz'  demesi lazımdı. Tam tersine yapılan fişlemeyi savunuyor. İki yüzlü politikanın  ömrü kısalıyor. Gerçeği onların yazılarından, açıklamalarından öğrenmiş  oluyoruz.”

Haberin Devamı

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!