Ben üzerime düşeni yaptım

Güncelleme Tarihi:

Ben üzerime düşeni yaptım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:10

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda cevap verdi.

Haberin Devamı

Ziyaretinin bir dostluk, saygı ve gelişmeleri takdir havası içinde geçtiğini, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için gösterdiği büyük özveriyi övdüğünü belirtti. Gauck, “Ben her yerde olduğu gibi toplumda tartışılan konuları aldım. Hiçbir şeyi kendim icat etmedim ve bu soruları sordum. Dostlar arasında bu çok normal. Ben üzerime düşeni yaptım. Hatta kritik sorularımda biraz çekimser bile davrandım” dedi.

TÜRK DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Gauck, Tarabya’daki Alman Başkonsolosluğu Rezidansı’ndan çıkarken düşme tehlikesi geçirdi. Sendeleyen Gaouck’un koluna giren Almanya’nın Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, dengesini sağlamasına yardımcı oldu.

Ben üzerime düşeni yaptım

Haberin Devamı

Üniversiteye neşeli açılış

TEMELİ 22 Ekim 2010’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından atılan Türk Alman Üniversitesi’nin açılış töreni Beykoz’daki geçici yerleşkede yapıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve hayat arkadaşı Daniela Schadt ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Gül, “Üniversitenin teknoloji ağırlıklı olmasının Türkiye’ye büyük katkısı olacağına inanıyorum. Alman teknolojisinin disiplininden faydalanmayı arzu ediyoruz” dedi. Gauck da, “Bu üniversite, Türk ve Alman şirketleriyle işbirliği gerçekleştirerek, ilişkilerin yoğunlaşmasına katkıda bulunabilir” diye konuştu. - Sefa ÖZKAYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!