Ben silah vermem

Güncelleme Tarihi:

Ben silah vermem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2005 02:03

Silaha düşkünlüğü ile bilinen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bireysel silahsızlanmaya destek vermeyeceğini açıkladı, ‘Devlet önce hırsızın, magandanın ve teröristin elindeki silahı alsın. Halkın sesini yüreklice duyurabilmem için kendimi savunmaya ihtiyacım var. Silah, milletvekilleri için bir ihtiyaç’ dedi.

Eve giren hırsıza karşı savunma hakkı tanıyan yasa teklifiyle gündeme gelen Canan Arıtman, çantasında 6.35 mm’lik altı mermisi olan küçük bir tabanca, yatak odasında ise Smith Wesson marka bir tabanca bulunduruyor. Silah kullanma eğitimini çok küçük yaşlarda askeri doktor olan babası Kemalettin Akçay’dan alan Arıtman, silaha olan ilgisini lise yıllarında atıcılık ve koleksiyonculukla pekiştirdi.

Arıtman, 33 yıldır yaptığı kadın doğum hekimliği sırasında polisin bile giremediği yerlerde doğum yaptırdığını ancak kendini savunma ihtiyacı hissetmediği için silah bulundurmadığını vurguladı, milletvekili seçilince ruhsatlı silah sahibi olduğunu söyledi. Arıtman, ‘TBMM kürsüsünden halk adına bazı şeyleri söylüyorum. Bu birtakım çevrelerin çıkarlarına ters düşüyor. Bazı kesimlerde hedef gösteriliyorum. Milletvekilliğini hakkıyla yapabilmem için kendimi korumaya ihtiyacım var. Bu milletvekilleri için bir ihtiyaç’ dedi.

Düğün ve maç sonralarında bilinçsizce silah kullanımı nedeniyle yaşanan ölümlerden derin üzüntü duyduğunu anlatan Arıtman, bunun önüne geçebilmek için kişilerin ruhsat almadan önce silah kullanma eğitiminden geçirimesi gerektiğini dile getirerek, bireysel silahsızlanmaya karşı çıkarken şöyle konuştu:

3 AY HAPİS CEZASI AZ

‘Bu, Türkiye’de trafik kazalarının önüne geçebilmek için araç kullanma yasağı getirmeye benzer. Nasıl ki kişiler araç kullanmadan önce ehliyet almak için eğitimden geçiyorsa, yeterlilik sınavlarına giriyorsa aynı şey silah ruhsatı verilirken de yapılsın. Silah kullanma eğitimi alan bir kişi, onu hiçbir canlıya yöneltmeyeceğini sadece caydırmak amacıyla kullanacağını çok iyi bilir. Ruhsatsız silah taşıyana bugünkü gibi 3 ay hapis değil, çok ağır cezalar verilmeli. Silahsızlanmanın önüne ancak böyle geçilebilir’.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!