"Ben cumhuriyetin eseriyim"

Güncelleme Tarihi:

Ben cumhuriyetin eseriyim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 15:24

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Alt dereceli bir memurun çocuğu bugün TBMM Başkanlığına gelebiliyor, bu cumhuriyetin eseridir” dedi.

Toptan, Ata uçağı ile geldiği Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'nın açılış törenine katıldı.

TBMM Başkanı Toptan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumunun, eski adıyla Ereğli Kömür İşletmelerinde orta dereceli hatta küçük dereceli memurun çocuğu olduğunu söyledi.

“Cumhuriyet nedir diye” sorulduğunda verilen, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” cevabını yaşayanlardan olduğunu anlatan Toptan, şöyle konuştu:

“O nedenle ben bütün hemşehrilerimize bütün benliğimle şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Cumhuriyet yolumuzu açtı. Ama beni buralara getiren, önlerine ne zaman çıktıysam ve elimi ne zaman uzattıysam boş çevirmeyen hemşehrilerime şükran borçluyum. Alt dereceli bir memurun çocuğu bugün TBMM Başkanlığına gelebiliyor, bu cumhuriyetin eseridir. Bugün TBMM Başkanı ben isem, sizin adınıza benim. “

SİYASETE KATILACAK GENÇLERE ÖNERİ

Toptan, siyasete meraklı gençlerin yılmamaları ve uğraşmaları gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Mutlaka 'kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyet', sizin ellerinizden tutacak, yolunuzu açacak ve istediğiniz yerlere varmanızı sağlayacaktır. Bizim bu topraklarda yaşayan insanlara borcumuz var, benim borcum var. Ne kadar çalışılırsa çalışılsın, buraya 10 tane havaalanı daha açsak, 3 tane daha Filyos Projesi yapsak, ödenebilir bir hak değildir. Ömrümün sonuna kadar bu yörenin insanı ve Zonguldak, Bartın, Karabük için Allah bana ne imkan verirse, buranın insanına harcamayı ahlaki ve vicdani borç sayıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bu alanda önemli işler yapma imkanı bulacağız.”

TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

TBMM Başkanlığına bir parti hariç tüm partiler ve bağımsızların oylarıyla getiren iradeyi, ittifakı, o engin güveni aklının ucundan çıkartmayacağını vurgulayan Toptan, şunları kaydetti:

“Türkiye'de şimdiye kadar benden önce 23 TBMM Başkanı seçimi yapıldı, ben 24'üncüyüm. Cumhuriyet tarihimizde TBMM'de en çok oyu alarak seçilen bir TBMM Başkanıyım. Bir ittifak oluştu. Elbette bu benim açımdan onur verici, ömrümün sonuna kadar taşıyacağım sorumluluktur. Birlikte olduğumuz sürece başarı gelecektir. Yeter ki güvenimizi kaybetmeyelim. Siyaset, zamanı geldiği zaman her yerde yapılır. Bölgenin problemleri söz konusu ise ortak siyaset oluşturma gayretinde olmalıyız. Böylece bölgenin sorunlarını aşmakta zorlanmayız.”

ZONGULDAK HAVAALANI

Toptan, Zonguldak Havaalanı'nın, büyük Filyos Projesi'nin önemli ayaklarından birini teşkil ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Büyük projelere imza atmak için ulaşıma öncelik vermek, o yerlerle birlikte dünyanın bağlantısını en kısa süreye indirmek gereklidir. O açıdan havaalanı çok önem taşımaktadır. Biz Ankara'dan buraya 20 dakikada geldik. Uçağımızın alçak uçuş yapmasıyla muhteşem manzara izledik. Bu manzarayı görebilmek için insanlar buraya hava yolu ile gelme ihtiyacı duyacaktır. Yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz de sevinecektir. Yıllardır çektikleri sıkıntıyı hep birlikte hissettik. Havaalanının, uzaktakileri yakınımıza kazasız belasız getirmesini diliyorum.”
Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, TBMM Başkanlığına Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın seçilmesinin onur verici olduğunu ifade ederek, “Zonguldak Havaalanı'nın hava trafiğine açıldığını duyurduk. Tarifeli uçak seferlerinin başlatılması çalışmalarını sürdürüyoruz. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde iş adamları da 72 kişilik uçak almak üzeredir” dedi.

TOPTAN'A PLAKET

Bartın Valisi İsa Küçük, Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende, Almanya'da Yaşayan Bartınlılar Derneğince Toptan'a plaket takdim edildi, Toptan ve törene katılanlar havalanını gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

Toptan, daha sonra Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Kaygısız, Toptan'a zihinsel engellilerin işlediği tabak hediye etti. Toptan da Kaymakama, TBMM ambleminin yer aldığı kristal plaket verdi.

Toptan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i ziyarete gittiği sırada belediye binası önünde toplanan vatandaşlara yönelik konuşma yaparak desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye anı defterini imzalayan Toptan'a ilçenin fotoğrafının yer aldığı gümüş tabak veren Gülşen'in “Manisa'nın mesir macunu ne kadar meşhursa bizim de manda yoğurdumuz o kadar meşhurdur” diyerek bir bakraç yoğurt hediye etmesi gülüşmelere yol açtı.

Toptan, ilçeye yapılacak 85 kişilik huzurevine kendi adını vermek istediklerini bildiren Gülşen'e TBMM ambleminin yer aldığı kristal plaket verdi.

Tören ve ziyaretlere, Toptan'ın eşi Saime Toptan da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!