Belgesi eksik 2 bin 400 koyuna gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Belgesi eksik 2 bin 400 koyuna gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 12:27

ARDAHAN’ın Hanak İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Çayağzı Köyü Yaylası’nda otlatılan 2 bin 400 küçükbaş hayvana ‘kaçak’ olduğu iddiasıyla el koydu. Hanak’ta önce stadyumda, daha sonra BOTAŞ’ın telörgülü sahasında bir haftadan beri gözetim altında tutulan hayvanlarla ilgili, Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, 5 Temmuz günü Hanak’ın Çayağzı Köyü yaylasına çıkarak, köylülere ait olan 2 bin 400 koyuna, ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle el koydu. Çayağzı köylülerine ait koyunlar, Kaymakam Abdülkadir Duran’ın talimatıyla önce Hanak’taki ilçe stadyumuna, ardından da merkeze iki kilometre uzaklıktaki BOTAŞ’a ait çevresi tel örgülü olan alana getirildi. Iğdır’dan satın alındığı belirtilen hayvanların, evraklarında usulsüzlük yapıldığını iddiasıyla sahipleri hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Kaymakam Abdülkadir Duran, olayla ilgili açıklama yapmadı.
Satış belgelerinin eksik olduğunu kabul eden köylüler ise, koyunların bir haftadan beri perişan olduğunu söyledi. Merada otlatılması ve sağılması gereken hayvanlardan artık verim alamayacaklarını anlatan köylüler, “Çok büyük zarar ettik, bazı evraklarımız eksik diye hayvanlar de biz de perişan olduk” diye konuştu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!