Belgesel kanalı ekimde yayına başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Belgesel kanalı ekimde yayına başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en tanınmış belgesel kanallarından olan Discovery Channel, Raks ve Karacan Yayınları'nın kurduğu Medya Grup ile ortaklaşa yayın yapacak. Discovery Channel'in Uluslararası Koordinatörü Paul Jelinek ve Türkiye Sorumlusu Hülya Biren, kanalın yayın hayatına girmesiyle 8 yıllık kesintisiz eğitime büyük katkılarının olacağını söylediler.

Bilgilendirici, eğitici nitelikte yayınlar yapan Discovery Channel, her yaştan izleyiciye hitap ediyor. Gerçek hayattan kopmayan, güvenilir ve çevreci bir kanal olma özelliğini de taşıyan Discovery Channel, izleyicilere doğa, bilim-teknik, dünya kültürleri, tarih ve macera konulu programlar sunacak. Kanal, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Nickelodeon Çocuk Kanalı'nın ardından, 19.00-07.00 saatleri arasında kablolu yayın ve uydu aracılığıyla Türkiye'deki izleyicilere ulaşacak.

Paul Jelinek, kanalın Türkiye'de gerçekleştirilen eğitim reformuna paralel bir zamanda yayına başlamasının önemli olduğunu belirtti. Jelinek, ‘‘Eğitime bir tuğla da biz koyacağız. Bir örnek verecek olursak, Amerika'da her gün sabahları yayınlanan bazı programlarımız var. Bu programların bedava olarak okullarda gösterim hakkı var. Öğretmen bunları videoya kaydedip, ders sırasında çocuklara gösterme şansını yakalıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!