Belek Belediye Başkanı'na 41 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Belek Belediye Başkanına 41 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2002 11:57

Antalya Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı, aralarında Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek'in de bulunduğu 28'i tutuklu, 48 sanık hakkındaki iddianamesini hazırladı. Savcı, Başkan Mecek'in 7 ayrı suçtan 25 ile 41 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Antalya Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı'nca hazırlanan 7 sayfalık iddianamede 28'i tutuklu 48 sanığın "Nitelikli zimmet, ihaleye fesat karıştırmak, kamuya ait binayı kasten yakmak, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve bu suçlara iştirak, özel sahte fatura düzenlemek, görevi kötüye kullanmak, sahte resmi evrak tanzim etmek ve bu suça iştirak" suçlarından TCK'nın 202, 205, 219, 240, 313, 342 ve 370'inci maddeleri gereği cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede yer alan suçlamalar nedeniyle 25 yıl ile 41 yıla kadarağır hapis cezasına çarptırılması istenen Belek Belediye Başkanı Mecek'in memuriyetten sürekli olarak men edilmesi gerektiği de belirtildi.

MİLYARCA LİRALIK FATURA

İddianamede, Belek ve Serik bölgelerindeki bazı işyerlerinden, Belek Belediyesi'ne "yapılmış gibi gösterilen" çeşitli işler için değişik miktarlarda çok sayıda sahte fatura kesildiği ileri sürülerek, fatura karşılığı verilen paraların Başkan Yusuf Mecek ve bazı belediye görevlilerince zimmete geçirildiği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Yusuf Mecek'in, Belek Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sırada, belediyede görevli muhasebe işlerini yürüten Ayşe Mecek ile anlaştığı, Ayşe Mecek'in hiçbir alım satıma dayalı olmaksızın, firmalardan fatura temin etmek suretiyle, belediye hesabından değişik zamanlarda para çektiği ve Yusuf Mecek ile birlikte zimmetlerine geçirdikleri iddia edilerek, faturaların nerelerden alındığı ve rakamsal değeri sıralandı. İddianamede yer verilen fatura ve söz konusu zimmet iddialarıyla ilgili 250 milyar lirayı aşan rakamlar ortaya çıktı.

OKUL KUNDAKLAMA

Suçlamalarla ilgili jandarmanın "Teknik izleme" yaparak, adı geçen sanıkların telefon konuşmalarının dinlendiği bildirilen iddianamede, Belek'te kullanılmayan bir okul binasının kundaklanması olayıyla ilgili Başkan Yusuf Mecek ile öteki sanıkların telefon görüşmesi yaptığı öne sürülüyor. İddianamenin bu bölümünde şu bilgi veriliyor:

"Belek'te mülkiyeti belediyeye ait olan arazinin üzerindeki boş olarak duran ilköğretim okulu binasının yıkılması ve arazinin kurumlararasında görüşülüp belediye adına kullanılmasını sağlamak dururken, sanık Yusuf Mecek, sanık Cengiz Emek'i cep telefonundan arayarak talimat verip, binanın sanıklar Musa Aksu, Taner Kök ve Hüseyin Manda tarafından kasten yakıldığı. Bu eylemin bu sanıklar tarafından gerçekleştirildiğinin sanık Yüksel Saldı ile Cengiz Emek'in cep telefonu konuşmasından tespit edildiği, böylece sanıkların kasten binayakma suçunu işledikleri anlaşılmıştır."

Haberin Devamı

İddianamenin son bölümünde ise sanıkların isnat edilen suçları işlediklerinin, sorgudaki ikrarları, telefon kayıtları, ekspertiz raporu, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince düzenlenen 3 Mart 2002 tarihli rapor içeriğinden anlaşıldığı belirtilerek, "Belediye görevlisi sanıkların eylem birliği içerisinde cürüm işlemek için birlikte hareket ettikleri" öne sürüldü.

BAŞKAN İÇİN 25 İLE 41 YIL HAPİS İSTENİYOR

İddianamenin son bölümünde, sanıkların TCK'nın hangi maddesinden yargılanmaları gerektiği de ayrı ayrı kaydedildi. İddianame doğrultusunda, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, TCK'nın 202/2, 80, 219/1, 205, 342/1, 370, 313/1 ve 4, 31, 33, 40 ve 240'ın maddelerinden 25 ile 41 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istemiyle hakim önüne çıkarılacak.

Haberin Devamı

Serik Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla şubat ayında jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Belek BelediyeBaşkanı Yusuf Mecek ile çok sayıda belediye görevlisi, işadamı ve esnafın aralarında bulunduğu 28 sanık ile Savcılık tarafından serbest bırakılan 20 tutuksuz sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ANAP'tan BelediyeBaşkanı seçilen Yusuf Mecek, ANAP İl Disiplin Kurulu'nun 3 Nisan 2002 tarihindeki kararıyla partiden ihraç edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!