Belediyenin 21 yılda yapamadığını halk yaptı

Güncelleme Tarihi:

Belediyenin 21 yılda yapamadığını halk yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 00:59

Mölln vahşeti kurbanları anma yürüyüşünde 21 yıl önce üç Türk’ün neonaziler tarafından katledildiği evin bulunduğu sokağa sembolik olarak “Bahide-Arslan-Gang” (Bahide-Arslan-Yolu) levhası asıldı. Vahşette üç ferdini yitiren ailenin sokağa isim verilmesi talebi 21 yıldır belediye tarafından karşılık bulmuyor.

Haberin Devamı

SCHLESWIG-HOLSTEIN Eyaleti’nin Mölln kentinde 23 Kasım 1992’de neonazilerin aynı gün kundakladığı iki evden biri olan Mühlenstrasse’deki evde can veren Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) düzenlenen bir yürüyüşle anıldı. Yürüyüş sonrası evin bulunduğu sokağa “Bahide-Arslan-Gang” (Bahide-Arslan-Yolu) levhası asıldı.
Vahşetten ağır yaralı olarak kurtulan İbrahim Arslan (28) ve destekçileri tarafından organize edilen yürüyüş kent merkezinde meydanda başladı. Buradan neonazilerin ilk kundakladığı Ratzeburger Strasse’deki eve yüründü. Yürüyüş boyunca ırkçı karşıtı sloganlar atıldı. Ratzeburger Strasse’de rap sanatçısı Kutlu Yurtseven ırkçılığı ve ayrımcılığı eleştiren parçalar okudu.

“GÜÇ VERİYORSUNUZ”
Ardından yakındaki meydana geçildi. Burada vahşette annesi, kızı ve yeğenini kaybeden Faruk Arslan (49), küçük oğlu Namık Arslan (21) ve Ayşe Yılmaz’ın kardeşi Servet Yılmaz (28) birer konuşma yaptılar. Faruk Arslan, “Yaşadığımız acı asla dinmeyecek, ama acımızı paylaşan sizler bize güç veriyorsunuz” dedi. Servet Yılmaz, vahşet tarihinde kendisinin yedi yaşında olduğunu açıkladı. Hamburg’da ırkçılar tarafından öldürülen Ramazan Avcı adına kurulan inisiyatifin sözcüsü avukat Ünal Zeran, Avcı’nın adının öldürüldüğü semtte bir meydana ve otobüs durağına verildiğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!