Belediyelerin 1 yılı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerin 1 yılı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kanal çalışmaları devam ediyor

KAĞITHANE Arif CALBAN (FP)

NE VAAD ETMİŞTİ?

1950'lerden itibaren tamamen gecekondulaşarak kurulan 19 mahalleye sahip Kağıthane, imar aflarıyla tamamen düzensizleştirilmiş bir imar yapısına sahip. Bütün mahallelerin planlara göre düzenlenmesini sağlamak amacıyla ilçenin bütün imar planlarını tamamlayacağız.

Geçen dönem altyapı tamamlandı. Bu dönem yağmur suyu kanallarını yapacağız.

Sadabad'ı yeniden mesire alanı olarak ve tarihi özelliklerine göre canlandırmak amacıyla başlatılan 10 trilyonluk Sadabad Mesire Alanı projesini bitireceğiz.

Kağıthane Müzesi ve Kütüphanesi'ni kuracağım. Cemal Reşit Rey düzeyinde niteliklere sahip Kültür Merkezi projesinin inşa faaliyetini bitireceğiz.

Halkın yönetime demokratik katılımını sağlayan halk meclislerini devam ettireceğiz.

NELER OLDU?

Seçimler öncesinde her zaman yaptığımız gibi özel olarak herhangi bir vaatte bulunmadık. Bundan önceki iki seçimde de aynı tarz davranmıştık. ‘‘Adayların sizlere vaat ettikleri şeyler, eğer seçilirlerse bir belediye başkanı olarak zaten yapmaları gereken zorunlu şeylerdir. Biz bir şey vaat etmiyoruz. Bizi böyle seçin, başkan değil kardeş kazanın’’ demiştik. Yine aynı şeyleri söyledik. Ve referans olarak bundan önceki dönemlerde yaptıklarımızı ve sosyal davranışlarımızı gösterdik.

Yeni dönem için bütün mahallelerin doğalgazını proje altına aldırmak ve başlatmak, ayrıca yine bütün mahallelerin yağmur suyu kanallarını bitirmek diye iki hedef koymuştuk. Birinci hedef başarıldı ve İGDAŞ çerçevesinde sözkonusu proje yaptırıldı. Kağıthane şubesi açılarak doğalgaz döşeme çalışmaları da başlatıldı. İkinci hedef için ise start verildi. Bu konudaki çalışmalarımız halen devam ediyor.

Sadabat Projesi ve Kağıthane Vadisi'nde önümüzdeki 100 yıla hitap eden çalışmalar zaten sürüyordu. Seçim kaygısıyla ‘‘aman insanlar toz çamur görmesinler’’ diye ara vermedik. Bu çalışma çerçevesinde derenin bütün kolektörleri, su isale hatları, kabloların yeraltına alınması ve tarihi mekanda orijinaline uygun mesire alanını oluşturma çalışmaları sürdü, sürüyor. Önümüzdeki iki yıl içinde Kağıthane Vadisi bugünkünden daha farklı ve hedefe yakınlaşmış bir mekan olacaktır.

Halk meclislerimizi de halkın yönetime katılımının somut aracı olarak sekiz yıldır devam ediyor.

Araştırma merkezine bina arıyoruz

BEYOĞLU Kadir TOPBAŞ (FP)

Ekonomik krizden tüm belediyeler gibi biz de etkilendiğimiz için ciddi anlamda bir yatırım yapamadık.

Yeni kaynak arayışlarına girdik. Çalışanlarımızın maaşlarını aksatmadan ödemeye çalıştık. Rutin, vatandaşın günlük yaşamını ilgilendiren hizmetlerimizi hiç aksatmadan sürdürüyoruz.

Beyoğlu Araştırmaları Merkezi projesi düşünceden pratiğe geçti. Ekibimiz hazır. Uygun bir bina bulunca merkez çalışmaya başlayacak.

Mahalleleri ıslah projemiz hızla yürüyor. Birçok bölgede istimlak alanları belirledik. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onlara daha güzel bir Beyoğlu kazandırmak için çalışıyoruz. Yeni dinlenme ve yeşil alanlar açma çalışmalarımız sürüyor.

Haliç Belediyeler Birliği hayata geçiyor. Haliç'in eski hüviyetine dönmesi için birliği önemsiyoruz. Göreve gelişimizin üzerinden bir yıl geçti. Haliç Belediyeler Birliği 18 Nisan'da resmen kuruldu. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam ediyor. Yaz spor okullarının hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl 1000 çocuk spor okullarından yararlanacak,

Deprem büyük projeleri durdurdu

BAKIRKÖY Ahmet Bahadırlı (ANAP)

NE VAAD ETMİŞTİ?

Yeraltı otoparkları, alt ve üst geçitler ile viyadükler yapacağım.

Her mahalleye bir sağlık kabini yapacağım.

Her mahalleye bir belediye irtibat bürosu kuracağım.

Semt pazarlarını sokak aralarından müstakil yerlere taşıyacağım.

Yeni evlilere iki yıllığına ücretsiz ev tahsis edeceğim.

NELER OLDU?

Yeraltı otoparkları, alt ve üst geçitlerle viyadük çalışmaları yatırım aşamasına gelmişti ki 17 ağustos depreminden sonra bütün bu projelerimizi gözden geçirmek için durdurduk. Üniversite öğretim görevlilerinden oluşmuş bir kurul gözetiminde yürütülen projeler yeniden bitirildi ve 2000 yılı yatırım programına alındı.

Sağlık kabini projemiz bitti. Halkın ilaç temin edebileceği tansiyonunu ölçtürebileceği kabinlerden 14 mahallenin 14'üne de yapıldı. Her mahalleye bir sağlık dispanseri açtık. 7 mahallede birer sağlık merkezi açtık. Her mahalleye doktor gidiyor. Sağlık merkezi olmayan mahallelerde doktorlar muhtarlık binasında haftada iki gün vatandaşa sağlık hizmeti veriyorlar.

Deprem felaketi dolayısıyla olağanüstü bir dönem yaşandı. O nedenle belediye irtibat bürolarını açamadık. Ancak önümüzdeki yıllarda bu büroları açıp, vatandaşla belediye arasında daha yakın bir köprü kurmayı hedefliyoruz.

Semt pazarları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan Cumartesi Pazarı’nı Osmaniye'ye taşıdık. Çarşamba ve Florya pazarlarının taşınabilmesi için Yeşilköy'de Büyükşehir'in bir arsasını satın aldık. Kapalı pazar yeri inşaatı bitmek üzere. Geriye kalan Salı Pazarı için çözümler üzerinde çalışıyoruz.

Dar gelirli genç evlilere vaad ettiğimiz yardımlarımız sürüyor. Hassas oldukları bir yaşta onurlarını kırmadan onlara uygun iş olanakları yaratıyoruz.

İki spor merkezi yapıldı

ESENLER Mehmet ÖCALAN (FP)

27 Mart 1994 seçimleri öncesinde olduğu gibi 18 Nisan 1999 seçimleri öncesinde de halka hiçbir vaatte bulunmadım. Vatandaşa hep şunu anlattım: ‘‘Benim hizmet anlayışımda, imkanlar ölçüsünde yapılması gerekenler yapılır. Beş yıl bir fırsat verirseniz yarım kalan yatırımlarımızı tamamlarız.’’ Esenler halkı beş yıl yaptığım hizmetleri değerlendirdi, beni yeniden başkan seçti.

Ve bugün, bir önceki dönemde olduğu gibi, belli bir plan çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenli çöp toplama, asfalt çalışmaları, çeşitli çevre düzenlemeleri, yeşillendirme faaliyetleri, fakir-fukaraya yardım gibi rutin belediye hizmetleri yanında, olanaklarımıza göre çeşitli yatırımlar yapıyoruz.

Nene Hatun Mahallesi'nde ve Oruç Reis Mahallesi'nde kafeterya ve park, Havaalanı Mahallesi'nde çocuk oyun parkı ve mini kafe, Turgut Reis Mahallesi'nde park, kafeterya ve restauran, Kemer Mahallesi'nde çocuk eğitim parkı, afet yönetim merkezi ve fen işleri ekipman binası gibi...

Önceki dönemde inşası başlayan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hakkı Başar Kapalı Spor Kompleksi tamamlanarak hizmete girdi. İçerisinde bir stadyum ve iki halı sahanın da bulunduğu Kemer Spor Kompleksi de tamamlandı ve pek yakında hizmete girecek. Yine inşaatı önceki dönemde başlayan ilçemizin tek kütüphanesini de bu dönemde halkımızın hizmetine sunduk.

Bunun yanında yağmur suyu şebeke döşemesi ve diğer altyapı çalışmaları programlandığı şekilde devam ediyor. Yeni hizmete giren okullarımızın çevre düzenlemesi ve okul çevresindeki yürüyüş bantları çalışmaları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!