Belediye meslek odalarına bina yaptı

Güncelleme Tarihi:

Belediye meslek odalarına bina yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren şoförlerin, minibüsçülerin, bakkalların, kasapların meslek odaları için özel bir bina yaptırdı. 50 milyar liraya mal olan binada meslek odaları kira vererek bir arada faaliyet gösterecek.

Bayrampaşa'daki meslek odaları bundan sonra aynı binada faaliyet gösterecek. Şoförler, minibüsçüler, bakkallar, kasaplar ve daha birçok esnafın bağlı bulunduğu meslek odaları Bayrampaşa Belediyesi tarafından yaptırılan binaya taşınacaklar.

Yapımına 18 Nisan seçimlerinden önce başlanan bina iki ay içinde tamamlanacak. İlçedeki sekiz meslek odası sekiz katlı modern binaya taşınacak.

Meslek odaları şöyle: Bayrampaşa Kahveciler Büfecilik Odası, Kasaplar Sakatatçılar Odası, Kuaförler Odası, Marangozlar Odası, Meyve Sebze Esnafı Odası, Otobüs-minibüs-kamyon ve kamyonetçiler Odası, Şoförler Odası, İstanbul Dokumacılar Esnaf Odası.

Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, vatandaşı bürokrasi zahmetinden kurtarmak için meslek odalarını biraraya getirdiklerini belirtti:

‘‘Meslek odalarının birarada olmaları vatandaş açısından çok önemli. Bayrampaşa'da bu odalara bağlı binlerce esnaf var. İşlerini takip etmek için ilçenin çeşitli bölgelerindeki odaları dolaşmak zorunda kalıyorlar. Seçimden önce oda başkanlarıyla görüşerek bütün odaları bir binada toplama önerimizi açıkladık. Memnuniyetle karşıladılar. Belediyeye ait bir arsa üzerine sekiz katlı modern bir bina yaptık. Bina iki ay içinde tamamlanacak. Meslek kuruluşları vatandaşa burada hizmet verecek.’’

50 milyar masraf

Bürge, binanın maliyetiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

‘‘Binaya 50 milyarın üzerinde masraf yaptık. Meslek odalarına kira karşılığı binayı tahsis etme kararı aldık. Binayı otobüs, minibüs ve metroyla rahatlıkla ulaşılabilecek bir yere yaptık. Bir ilke de imza atmış olacağız. Bazı kurumlar vatandaşa verdikleri hizmet aksayınca yer sorununu ön plana çıkarıyorlar. Artık bu sorun olmaktan çıkacak. Bundan hem vatandaş hem esnaf hem de belediye yararlanacak. Esnaf bürokrasiden kurtulmuş olacak.’’

Başkan Bürge, vatandaştan belediyeye gelen esnaf şikayetlerini de anında değerlendirme fırsatı bulacaklarını kaydetti: ‘‘Meslek odalarına yönelik eğitim çalışmaları yapacağız. Belediye bu konuda öncü olacak. Odalara üye birçok esnaf eğitimden geçecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!