Belediye hastane yaptı

Güncelleme Tarihi:

Belediye hastane yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy Belediyesi'nin binasını yaptığı 75'inci Yıl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, hizmete açıldı. Hastane belediye tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Bakırköy Belediyesi 75'inci Yıl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni hizmete açtı. Hastane açılışına Bakırköy'ün ANAP'lı Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'nın davetiyle Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da katıldı.

Mesut Yılmaz, iki yıl önce hastanenin temeli atılırken de törene katıldığını hatırlattı.

Hastane Bakırköy Belediyesi tarafından yapıldı. Ameliyathanesi, teknik gereçleri ve yoğun bakım üniteleri de Sağlık Bakanlığı tarafından sağlandı.

Mesut Yılmaz, ‘‘İşte bu da devlet kuruluşlarıyla mahalli idareler arasında işbirliğinin, yardımlaşmanın ne kadar anlamlı, önemli olduğunu gösteren bir örnektir’’ dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı da kendisi için en önemli unsurun hizmet verdiği vatandaşların sağlığı olduğunu belirterek, bu çerçevede sağlık hizmetleri sunabilmek için yeni projeler üretip, hayata geçirdiklerini anlattı.

Daha sonra Mesut Yılmaz, Ahmet Bahadırlı, TBMM Başkan vekili MHP İstanbul Milletvekili Murat Sökmenoğlu ve İstanbul Vali Vekili Bülent Karaçöl kurdeleyi keserek hastaneyi hizmete soktular.

Yılmaz meslekte 50 yılını dolduran doktorlara birer plaket verdi. Daha sonra Bakırköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devir protokolü, Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, İstanbul Vali Vekili Bülent Karaçöl ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mecit Çalışkan tarafından imzalandı.

100 YATAKLI HASTANE

8 katlı ve 12 bin metrekare kullanım alanına sahip, 65 hasta odası bulunan 100 yataklı hastanede 3 ameliyathane, 3 doğum odası, 3 sancı odası, 4 kadın polikliniği, 2 çocuk polikliniği, 1 diş polikliniği, biyokimya, patoloji ve mikrobiyoloji laboratuvarları, hastalık nedeniyle okula gidemeyen çocuklar için hastane ilköğretim okulu yer alıyor. Merkezi oksijen sisteminin de bulunduğu hastanede ayrıca, çocuk psikiyatrisi, rehberlik merkezi, gebelik, doğum ve sonrası eğitim merkezleri de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!