Belden aşağı hiç vurmadım

Güncelleme Tarihi:

Belden aşağı hiç vurmadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2004 01:32

İstanbul'da 40 bin kişiye konuşan Erdoğan, ‘‘Siyasette kemer aşağı hiç çalışmadım. Aslı olmayan şekilde vuranlara millet vuracak’’ dedi. Erdoğan, partililerden AKP'yi önde gösteren anketler yüzünden rehavete kapılmamalarını istedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'dan sonra ikinci mitingini Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yaptı. Yaklaşık 40 bin kişiye konuşan Erdoğan, yerel seçimlere bir hafta kaldığını anımsatarak, partililerden AKP'yi önde gösteren anketler yüzünden rehavete kapılmamalarını istedi. Erdoğan, kendisinin siyasette ‘‘kemer aşağı’’ hiç çalışmadığını belirterek, ‘‘Diğerlerine baktığınız zaman ne aile, ne evladı, ne yar kalıyor. Hepsi, aslı astarı olmadık şekilde vurmaya çalışıyor. Millet de size vuruyor ve vuracak da’’ dedi.

32 İLÇEYİ ALIRIZ

‘‘Süper Başbakan’’, ‘‘Ülkemizin yaşayan efsanesi’’
anonslarıyla kürsüye çıkan Erdoğan, konuşmasında belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarını ön plana çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe ve belde adaylarını tanıtan Erdoğan, şunları söyledi: İstanbul'da 32 ilçenin de ‘AK siyasetin yerel siyaset anlayışına teslimini’ bekliyoruz. AK iller, AK beldeler, AK ellere teslim edilsin. Biz size aşığız. Bizim bir İstanbul, Türkiye sevdamız var. Bu sevdayı kimse engelleyemez.

HORTUMU KESTİK

Enflasyon yüzde 30 idi. 2003 hedefimiz yüzde 20 idi, 19 olarak gerçekleşti. Bir yıldır elektriğe zam yok. Akaryakıt fiyatları bizim dönemimizde düşürüldü. İlaçta KDV yüzde 18'den, yüzde 8'e inmedi mi? Çocuklarımız okullar başladığında sınıflarında kitapları ücretsiz buldu. Kaynak mı? Kaynak; hortumlar kesiliyor da ondan.

YAN GELİP YATMAYIZ

Erdoğan, Denizli'de Demokrasi Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. 28 Mart'ın 3 Kasım gibi değişim ve dönüşüm günü olacağını söyleyen Erdoğan'ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Erdoğan, anketlerde, partisinin oyunun yüksek olmasını şöyle yorumladı: ‘‘Biz yan gelip yatarak milletin karşısına çıkmıyoruz. Biz, vatandaşın oyunu bazı liderler gibi 3 kuruşluk oy olarak görmedik.’’

Bir elde baston...

AKP'nin İstanbul'daki ikinci mitingine her yaş grubundan on binlerce partili katıldı. Bir ellerinde bayrakları diğer ellerinde bastonlarıyla miting alanına giden ak sakallı dedelerin coşkusu dikkat çekti.

Kot-çarşaf bir arada

Kazlıçeşme Meydanı'ndaki mitinge kadınlar da büyük ilgi gösterdi. Modern giyimli genç kızlarla çarşaflı kadınlar birlikte bayrak salladı. Kadınların sağ, erkeklerin sol tarafta toplanması için yapılan anonslar etkili olmadı.

Mobil propaganda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş'ın resimleri ile kaplanan, bayraklarla süslenen AKP'nin seçim Smart'ları, miting alanında tur attılar.

1000 havai fişek, 104 hoparlör

AKP
'nin ‘Büyük İstanbul Mitingi’, adı gibi büyük organizasyona sahne oldu. Masraftan kaçınılmayan mitingde ön plana çıkan ramaklar şöyle:

1 dev ekrana, miting kameralar aracılığıyla canlı yansıtıldı.


1 uçak, ‘İstanbul için bir daha AK Parti’ yazılı pankartla meydan üzerinde uçtu.

3 kamyon 1 otobüs basın mensuplarının üzerine çıkıp görüntü almaları için alana yerleşti
rildi.

7 bölgeden halk dansları sergilendi.

Sağlık Bakanlığı 112 Servisi'ne bağlı 10 ambulansta 30 görevli mitingde hazır bek
letildi.

13 dev vinçle Başbakan Erdoğan ve adayların posterleri, balonlar ve hoparlörler havaya kaldırıldı.

Alanda ses sistemi için 46'sı platformun sağına, 46'sı soluna 12'si sahnede 104 hoparlör ku
llanıldı.

1000 havai fişek alanın üç noktasından Başbakan'ın kürsüye çıkmasıyla havaya atıldı.

1000 AKP Gençlik Kolları üyesi mitingde görevli ola
rak çalıştı.

5000 polis mitingin güvenliğini sağlamak için görev yaptı.

54 dakika konuşan Başbakan Erdoğan 2 dakika da hal
kı selamladı.

40 bin kişinin katıldığı miting alanın yarısı boş kaldı.

4 kaybolan çocuk sahne arkasına kurulan kayıp bürosunda ailelerine teslim edildi

El ele çıktılar

Eşi Emine Hanım'la birlikte platforma çıkan Başbakan Erdoğan, ilçe belediye başkan adaylarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş'ı kürsüye davet etti. Topbaş, eşi Özleyiş Hanım ile el ele platforma çıkarak meydanı dolduran on binlerce partiliyi selamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!