Belçikalı çiftin mavi yolculukları kabusa döndü

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı çiftin mavi yolculukları kabusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 19:33

AKDENİZ'de mavi yolculuğa çıkan Belçikalı çifte ait tekne, bir anlık dalgınlık sonucu kayalıklara oturdu. Korku dolu anlar yaşayan Belçikalı çifti, çağrıyı alan Sahil Güvenlik komutanının talimatıyla Bodrum'dan hareket eden ve 15 dakikada bölgeye ulaşan Bodrum Deniz Kurtarma Ekibi tarafından kurtarıldı.

Yunanistan'dan üç gün önce Kuşadası'na, ardından da Bodrum'a gelen Belçikalı bayraklı ‘Mellow’ adlı 16 metrelik yatta bulunan Belçikalı tarihçi 55 yaşındaki Christian Berthelot ile eşi 52 yaşındaki Marienne Berthelot'un mavi yolculuğu kabusa dönüştü.

Yatları ile Akdeniz turu yapan çift, dün akşam saatlerinde Bodrum sahillerine geldiklerinde cennet Gökova'nın güzelliklerini seyrederken, Bodrum’a üç mil uzaklıktaki Haremtan Burnu'nda kayalıklara oturdu. Dalgaların etkisi ile kayalıklara çarpmaya başlayan ve parçalanma tehlikesi geçiren yatta bulunan Berthelot çifti, ‘158 Alo Sahil Güvenlik’ telefonunu arayarak yardım istedi. Bodrum'da konuşlu bulunan 1 nolu Sahil Güvelik botu komutanı Seyir Kıdemli Astsubay Başçavuş Efkan Sayın'ın talimatı ile Milta Marina A.Ş. bünyesindeki Bodrum Deniz Kurtarma Ekibi'nin 6 personeli sürat motorlarıyla 15 dakikada olay yerine ulaştı. Dalgaların etkisi ile sığlıktaki kayalıkların üzerine oturan ve su almaya başlayan teknede korkulu anlar yaşayan Belçikalı çiftin yatı, yaklaşık 45 dakikalık uğraş sonrası kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına bölgedeki balıkçılar ve tur tekneleri de katıldı. Dalgıçların yardımı ile yüzdürülen yat yarım mil uzaklıktaki Gümbet Koyu'na getirilerek bakıma alındı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Christian Berthelot, “Akşam saatleri olmuştu, Bodrum Kalesi ve koylarını seyrederek limana doğru geliyorduk, sahile yakın seyrederken birden büyük bir gürültü ile kayalara oturduğumuzu fark ettik. Ardından tekne, dalgaların etkisiyle sallanmaya ve çatırdamaya başladı. Bir anlık dalgınlık sonucu yat parçalanacaktı. Yardım istedikten 15 dakika sonra olay yerine gelen askerler ve kurtarma ekibi bizi çok şaşırttı. Profesyonel bir kurtarma ekibi sayesinde kısa sürede çok az bir hasarla kurtarıldık. Hem askerlere hem de kurtarma ekibine teşekkür ediyoruz. Akdeniz sahillerindeki gezimizi sürdürüp bir daha aynı hatayı tekrarlamama çalışacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!